Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZRAEL Iz opreza vojska Zapadnu obalu proglasila zatvorenom zonom

Nuklearka u dometu Hamasovih raketa

02.01.2009.
u 17:58

Nakon što su rakete koje Hamas lansira iz pojasa Gaaze počele pogađati ciljeve dublje u izrealskom teritoriju, u ratnoj zoni bi se moglo naći i nuklearno postrojenje u Dimoni u pustinji Negev, tridesetak kilometara od Beershebe. Upravo tu se nalazi jedni izraelski nuklearni reaktor, a vjeruje se da je tu i skladište nuklearnih bojnih glava čije postojanje Izrael nikad anije priznao. Iz Beershebe se, piše britanski Times, već iselilo šezdesetak posto stanovnika.

Broj poginulih u izraelskoj ofenzivi na Gazu dosegnuo je 430 nakon što je ubijeno najmanje osam Palestinaca, uključujući i troje djece koja su se igrala na ulici. Ranjenih je više od 2200. Tijekom jučerašnjeg dana izraelske snage izvele su tridesetak napada na palestinske ciljeve.

Radikalni palestinski pokret Hamas proglasio je petak “danom gnjeva” protiv Izraela te je istodobno nastavio raketne napade ispalivši najmanje sedam projektila ruske proizvodnje na Ashkelon, obalni grad na jugu Izraela. Ranjeno je dvoje Izraelaca. Nekoliko raketa palo je na Sderot, a jedna na Netivot.

Zbog masovnih prosvjeda Palestinaca, Izrael je iz opreza proglasio Zapadnu obalu zatvorenom zonom te zabranio ulazak stanovnika toga područja u Izrael. Također je pojačao policijske snage u istočnom Jeruzalemu i muslimanskim muškarcima mlađima od 50 godina zabranio dolazak u džamiju Al-Aqsa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije