Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEŽI DIZAJN

'Novo vrijeme – nova snaga' novi slogan novoga HDZ-a

hdz (1)
Foto: HDZ
1/4
09.03.2013.
u 10:05

“Zna se, HDZ” bio je najpopularniji, a prvi “Odlučimo sami o sudbini svoje Hrvatske”

“Novo vrijeme – nova snaga” novi je slogan kojim HDZ kreće u predizbornu kampanju za svibanjske lokalne i travanjske izbore za parlament EU. U predizbornu kampanju – koju stranka počinje danas, izvještajnim saborom (uz predstavljanje svih kandidata) pred 5000 članova u zagrebačkoj “Ciboni” – HDZ kreće i u novom ruhu – promijenjen je dugogodišnji logotip stranke. Predsjedništvo stranke na sastanku u petak odobrilo je i promjenu slogana i redizajn logotipa.

Slova su nagnuta udesno

U stranci su, u skladu s vlastitim postavkama o “novom HDZ-u”, što sugerira potpuno udaljavanje od propasti zbog afera vezanih uz predsjedanje Ive Sanadera, odlučili javnosti poslati nove poruke. Na natječaju pobijedila je koncepcija jednog našeg kreativnog studija koji je, novim dizajnom osigurao i jasnu poveznicu sa starim, a popularnim logotipima (onim Miroslava Šuteja), uz “zadržavanje pozitivne asocijacije na bogato naslijeđe stranke”, kako stoji u prezentaciji novog dizajna.

Idejni tvorci novog slogana tumače da NOVO sugerira nove ljude i nove ideje, a SNAGA sposobnost suočavanja s izazovima vremena. Zanimljivo je i objašnjenje o promjenama i modernizaciji logotipa tri slova HDZ-a, gdje se blaga nagnutost slova udesno tumači kao “kretanje” kao osnovni smjer, ali koji (tehno izgled slova D) “otvara komunikacijski prostor prema manje tradicionalnom dijelu društva”.

Obiteljski izgled

Redizajn stranke sadrži i nove izborne plakate koji su jednostavniji nego prije, ali i “reklamerskiji”, sliče onima koji se koriste u redovitom marketingu proizvoda. Nekima će ovdje manjkati agresivnija politička poruka. No, nakana tvoraca plakata bila je očito u svezi sa sada važnim porukama novoga HDZ-a koji naglašava svoju demokršćansku i tradiciju građanske i sređene obitelji. A ta se poruka prenosi na “miroljubiviji” način.

Najefektniji HDZ-ov slogan, ujedno i najpoznatiji bio je “Zna se, HDZ”. No, premda većina tako smatra, on nije bio i njegov prvi stranački slogan. Jest iz tog vremena, no pojavio se ipak malo kasnije od jednog puno teže pamtljivog – “Odlučimo sami o sudbini svoje Hrvatske”, koji jest bio prvi slogan HDZ-a, lansiran prije prvih izbora 1990. godine. Od poznatijih slogana valja zabilježiti još onaj “Čuvajmo Hrvatsku” pa kasniji “HDZ zna”, a i onaj sa, za HDZ poraznih parlamentarnih izbora: “Najbolji kad je najteže”.

>> Karamarko: HDZ je prošao katarzu, ali druge stranke nisu

Komentara 52

Avatar pupoljak
pupoljak
10:17 09.03.2013.

hehe.... nova snaga...novi Karamarko, novi Kalmeta, novi Milinović, nova Šuica, novi Kovač, novi Vukojević, novi Pašalić, novi Šeks, .... Ma ima novaka k'o u priči...

TM
tesla moj ponos
10:19 09.03.2013.

Sestrinska firma !!!

IS
istinaisamoistina
10:17 09.03.2013.

Odlicno, dlaku ste smjenili ali ono bitnije necete nikad, ko vjeruje sam je kriv...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije