Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unaprjeđenje suradnje

Novi srbijanski konzul u Vukovaru u nastupnoj posjeti u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Novi srbijanski konzul u Vukovaru u nastupnoj posjeti u Vukovarsko-srijemskoj županiji
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
1/3
21.01.2022.
u 16:34

Zaključeno je kako prostora za suradnju ima u mnogim segmentima – od kulture, sporta pa do gospodarstva te se posebna pažnja u idućem razdoblju treba usmjeriti u tom pravcu

Župan Vukovarsko – srijemske županije Damir Dekanić danas je, sa svojim zamjenicima Franjom Oreškovićem i Srđanom Jeremićem, primio u nastupnu posjet novog generalnog konzula Republike Srbije u Vukovaru Aleksandra Nakića.

Kako je rečeno poslije sastanka bila je ovo prigoda za međusobno upoznavanje, ali i razmjenu mišljenja oko unaprjeđenja postojeće suradnje naročito kada je u pitanju realizacija prekograničnih projekata. U tom smislu bilo je riječi o prekograničnom projektu pod nazivom „Dunav nas spaja“, koji treba povezati pripadnike nacionalnih manjina s područja Vukovarsko – srijemske županije i onih sa područja AP Vojvodine.

Istaknuto je kako Vukovarsko – srijemska županija teritorijalno graniči sa Republikom Srbijom te da postoje zajednički problemi koji se trebaju rješavati u međusobnoj koordinaciji stručnih službi s obje strane i to prije svega kada se radi o problemima nelegalnih prelazaka državne granice, opasnostima od elementarnih nepogoda i drugim pitanjima globalnog karaktera.

Također, zajednička želja je unaprjeđenje položaja pripadnika srpske nacionalne manjine na području Vukovarsko – srijemske županije te hrvatske nacionalne manjine koja živi na području Republike Srbije. Zaključeno je kako prostora za suradnju ima u mnogim segmentima – od kulture, sporta pa do gospodarstva te se posebna pažnja u idućem razdoblju treba usmjeriti u tom pravcu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije