Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Novi most preko Mure: Hrvatska sa Slovenijom dogovara točku spajanja

Prije ulaska Hrvatske u EU preko središta Murskog Središća prolazilo je oko 5000 teretnih vozila mjesečno, no potom je njihov broj narastao na 18.000
04. siječnja 2020. u 13:23 1 komentara 679 prikaza
Mursko Središće
Foto: Ivica Beti

Nadam se da ćemo ubrzo sa Slovenijom dogovoriti točku spajanja i da će nakon toga prema zaključku Vlade Hrvatske ceste krenuti s projektiranjem - rekao je gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak nakon sastanka s ministrima Gordanom Grlićem Radmanom i Darkom Horvatom, koje je upoznao s prijedlogom idejnog rješenja koje bi trebalo spriječiti prometne gužve u najsjevernijem hrvatskom gradu, i to izgradnjom zaobilaznice i mosta.

Pijanist Andrej Gugnin i uređaj zbog kojeg je nastala strka na Bregani Promet normaliziran Ruski pijanist otkrio zašto je došlo do strke oko 'bombe' na Bregani

Vlada je još prošlog ljeta na sjednici u Čakovcu zadužila Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova i ostalim nadležnim ministarstvima sa Slovenijom dogovori točku spajanja za novi most preko rijeke Mure u smjeru slovenske općine Lendave. Na sastanku je uz izaslanstvo iz Slovenije, bilo i izaslanstvo Mađarske.

- Ovo je jedan od primjera kako se lobira i kako se ovako veliki infrastrukturni projekti mogu kroz nekoliko godina dovesti do pred sam čin početka izgradnje. Ovaj projekt dobio je puno opravdanost i na razini Republike Hrvatske i na razini Europske komisije - rekao je ministar Horvat.

Župan Lendave Janz Magyar dao je punu podršku projektu i obećao pomoć. Prije ulaska Hrvatske u EU preko središta Murskog Središća prolazilo je oko 5000 teretnih vozila mjesečno, no potom je njihov broj narastao na 18.000. Građani se žale na buku i vibracije koje oštećuju kuće, zagađenje zraka i prometne nesreće.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu

Mursko Središće
1 / 29
Neki su svojim postupcima 'srušili' internet, drugi su vas razljutili, a bilo je najviše onih koji su vas nasmijali...
Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade