Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promet normaliziran

Ruski pijanist otkrio zašto je došlo do strke oko 'bombe' na Bregani

Pijanist Andrej Gugnin i uređaj zbog kojeg je nastala strka na Bregani
Foto: Facebook
1/3
27.12.2019.
u 14:55

Skenerom je na granici otkriven kofer za koji je postojala sumnja da se u njemu nalazi bomba nakon čega je uslijedila policijska akcija

Ruski pijanist Andrej Gugnin objasio je danas da je strka na granici na Bregani, gdje se pojavila sumnja da se u koferu u autobusu nalazi bomba, nastala zbog njegovog uređaja za okretanje notnih zapisa koja se spaja na iPad putem Bluetootha.

Zbog akcije slovenske policije bio je zatvoren promet u oba smjera. Promet je u međuvremenu normaliziran.

- Ova pedala ima puno dijelova koji za rendgen izgledaju vrlo sumnjivo - komentirao je Gugnin na Facebooku, dodajući da želi upozoriti svoje kolege kako bi moglo izbjeći ovakve incidente.

Rekao je da su mu policajci pokazali sken i objasnili što je to unutar pedale da izgleda poput detonatora, baterija i SIM-kartica.

- Da budem iskren, i ja bih mislio isto i učinio isto na njihovom mjestu - kaže Gugnin.


Podsjetimo, skenerom je otkriven kofer za koji je postojala sumnja da se u njemu nalazi bomba. Muškarac koji je imao kofer je priveden, a kofer je izoliran. Slovenski mediji javili su kako je navodna eksplozivna naprava bila otkrivena u Flixbusu koji je putovao iz Hrvatske u Sloveniju, a kofer je bio u vlasništvu ruskog državljanina. 

Policijska uprava Novo Mesto objavila je da su na terenu intervencijske ekipe. Policija je potvrdila i da nije bilo ozlijeđenih. Poseban tim slovenske policije pregledavao je kofer.

Zbog policijskog postupanja bio je prekinut promet na graničnom prijelazu Bregana u oba smjera. Putnici se preusmjeravani na granične prijelaze Slovenska vas i Rigonce. Autobusi su išli na Rigonce, a teretni promet na granični prijelaz Metlika.

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar Caroline
Caroline
12:04 27.12.2019.

Sva sreća da je riječ o legalnom prelasku granice...da je riječ o ilegalnom migriranju ne smije se inzistirati na identifikacijskim dokumentima, a kamoli pretraživati prtljagu ili zbog ilegalnog ulaska stavljati lisice na ruke...

RE
Retro
12:31 27.12.2019.

Provizorno i očekivano. Još jedan doprinos Zlovenaca hrvatskom shengenu .

Avatar Django
Django
16:21 27.12.2019.

Interesantno, na portalu "Delo.si" piše da se radi o napravi za ugađanje klavira. Dakle,oni još uvijek, nakon tri sata pregledavanja,pojma nemaju što im je čovjek prenio preko granice. Ono što ustvari zapanjuje je činjenica da su mogli čovjeka upitati i on bi im vrlo brzo objasnio o čemu se radi. Ali prilika za blokadu granice, pa makar na tri vure, to se ne propušta samo tak, kaj ne fantje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije