Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARK PRIRODE

Nove promatračnice: Lonjsko polje dobilo atraktivan foto kutak za brojne avanturiste

Foto: Lonjsko polje
1/3
26.08.2021.
u 06:00

Jedna je promatračnica u obliku rode, druga kosca, a treća u obliku tradicionalnog alata za ribolov

U sklopu projekta Povećanje privlačnosti i obrazovnog kapaciteta Parka prirode Lonjsko polje i gradnjom posjetiteljskog centra „Crna roda“ Osekovo“, Park prirode Lonjsko polje obogatio je svoju turističku ponudu novim trima atraktivnim promatračnicama koje dodatno privlače posjetitelje u Lonjsko polje.

Nove promatračnice ptica u Lonjskom polju u obliku su rode i kosca, ptica koje nastanjuju ovo zaštićeno područje. Treća je u obliku tradicionalnog alata za ribolov koji su koristili stanovnici ovog kraja. Proma tračnice su iznimno atraktivan foto kutak za brojne avanturiste, kazuju u Parku prirode.

Promatračnica „Roda“ nalazi se nedaleko od Posjetiteljskog centra Čigoč, promatračnica „Ptica kosac“ u blizini je posjetiteljskog centra Repušnica dok se promatračnica „Tradicionalni ribolov“ nalazi tik uz rijeku Lonju nedaleko od Posjetiteljskog centra Osekovo čije se otvorenje očekuje u rujnu.

Na atraktivnim lokacijama

– Gradnjom promatračnica dodatno smo obogatili sadržaj koji nudimo posjetiteljima. Posjetitelji su oduševljeni njihovim izgledom, a i prizorima koje odande mogu vidjeti jer se one nalaze na atraktivnim lokacijama blizu rijeke Lonje ili plandišta na kojima borave autohtone životinje. Posjetitelji mogu obići ove atraktivne lokalitete, a kako do njih doći, saznat će u našim infocentrima – istaknula je Marija Kušmiš, ravnateljica Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

Iz sredstava EU

Gradnja je sufinancirana sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija te Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Za atraktivan izgled promatračnica zaslužan je projektantski tim tvrtke Roth i Čerina d.o.o.

VIDEO Darko (30) hoda na žici 20 metara iznad Korane: Prebacuje se okolo, osmjehuje i maše turistima!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije