Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitsko-dalmatinska županija

Nova žrtva starije životne dobi u Splitu, nije štićenik Doma

Split: Zabranjen ulazak u Kliniku za ženske bolesti i porode
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
08.04.2020.
u 16:39

Osoba je inače bolovala od hipertenzije i primeljena je sa znakovima srčanog popuštanja, a nije riječ o štićeniku Doma za starije i nemoćne Split

Stožer CZ Splitsko-dalamatinske županije prioćio je kako je jedna osoba starije životne dobi (87 godina) iz Splita koja je bila zaražena COVID-19 preminula u KBC-u Split.

Osoba je inače bolovala od hipertenzije i primeljena je sa znakovima srčanog popuštanja, a nije riječ o štićeniku Doma za starije i nemoćne Split. Epidemiološki izvid je obavljen i obrađeni su kontakti preminule bolesnice.

FOTO Evakuacija Doma za starije i nemoćne u Splitu

Split: Zabranjen ulazak u Kliniku za ženske bolesti i porode
1/9

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je potvrđeno još 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od toga iz Splita 8, Solina 2, Muća 1, Podstrane 1, Jelse 1, Sinja 1, Dugog Rata 1, Makarske 1, i Podbablja 1. 

Među zdravstvenim djelatnicima oboljelih je 47, dok ih je u samoizolaciji 112. U ovom trenutku u bolnici je 49 pozitivnih osoba. Na respiratoru se nalazi 8 osoba, od toga 3 iz Splitsko-dalmatinske županije, 3 iz Dubrovačko-neretvanske županije i 3 osobe iz Šibensko-kninske županije. Na dan 8.4.2020. sveukupno je 223 pozitivne osobe na koronavirus na području Splitsko-dalmatinske županije.

U karanteni hotela Zagreb nalazi se 22 osobe; od čega 7 stranih državljana.

 

VIDEO Sve o DRIVE-IN testiranju

Ključne riječi

Komentara 2

LJ
ljeto90
17:52 08.04.2020.

Bit ce da u ovom domu starceki prezivili koronu????deset dana bolovali????da nitko nije reagirao??????ma neka su prezivjeli za dispet za jos koju godinu mirovine?????

MI
misterjones
16:59 08.04.2020.

Ajde se vi novinari naucite terminologiji vezanoj uz starost : rana starost od 65-74 godine ; srednja starost od 75-84 godine i duboka starost 85+.. pokoj vjecni preminuloj osobi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije