Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10 zaraženih

Evakuirana 42 štićenika: U dobrom su stanju, imaju lakše i srednje teške simptome

Split: Evakuacija korisnika doma za starije i nemoćne, 10 štićenika je pozitivno na koronavirus
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/6
08.04.2020.
u 07:03

Za evakuaciju je ostalo još desetak štićenika i oni će biti prebačeni u bolnicu kako bi se dom mogao dezinficirati

Do jutros su evakuirana 42 štićenika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu u splitski KBC, a evakuacija je trajala cijelu noć.

Njih 10 pozitivno je na koronavirus, no sada nemaju teže simptome.

Za evakuaciju je ostalo još desetak štićenika i oni će biti prebačeni u bolnicu kako bi se dom mogao dezinficirati. Još nije službeno potvrđeno, ali navodno je i jedna djelatnica Doma inficirana. Testirano ih je svih 20, koliko ih je bilo u doticaju sa zaraženim štićenicima.

Dr. Julije Meštrović, ravnatelj splitskog KBC-a potvrdio je kako su tijekom noći evakuirani u bolnicu na Križinama 42 štićenika Doma za starije te da se evakuacija nastavlja.

– Svi su oni u relativno dobrom zdravstvenom stanju, imaju lakše ili srednje teške simptome. Odvojeni su oni kojima je potvrđen koronavirus od onih za koje čekamo rezultate – rekao je Meštrović. Dodao je kako je problem njihova poodmakla životna dob i brojne dijagnoze koje većina od njih ima.

Split: Evakuacija korisnika doma za starije i nemoćne, 10 štićenika je pozitivno na koronavirus
1/9

 

Doznajemo i da ministar zdravstva Vili Beroš i ministrica socijalne skrbi Vesna Bedeković danas idu u Split. Više informacija o cijelom slučaju dat će Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije.

Iseljen je cijeli drugi kat na kojemu je inače smješteno 50-ak polupokretnih štićenika. Smješteni su u KBC Split u Infektivnu ambulantu na Križinama koja je "Korona bolnica" za četiri južne županije. Svi će biti testirani na Covid-19.  

Župan Blaženko Boban nakon neprospavane noći izjavio je kako je tijekom noći razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem. On se nada da će ovaj upad u sustav od kojega su svi strahovali proći bez teških posljedica.

Komentara 9

DU
Deleted user
09:17 08.04.2020.

Gdje je ministrica koja na zgarištu doma za starije izjavljuje da nije odgovorna. Došla kao turist. Kako će sada braniti direktora koji deset dana zna za bolest i ne reagira.

MA
macor
08:22 08.04.2020.

Ravnatelj ovoga doma je onaj nesposobni politicar kojega je gen. Gotovina bu***** nazvao.Jadni starci i starice. Nece za njih dobro biti.

Avatar kokobil
kokobil
10:03 08.04.2020.

Sada smo bez brige.Ministrica Bedeković otputovala za Split.Svi problemi će biti promptno riješeni.Kaže:poslaii smo staračkim domovima zaštitne oprema KOLIKO SMO MOGLI.NE KOLIKO SMO TREBALI makar se radi o najugroženijoj skupini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije