Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ofenzivno djelovanje'

Nova kriza na Balkanu: Srbija povukla zaposlenike veleposlanstva u Skoplju

21.08.2017.
u 14:53

Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao je da su zaposleni povučeni nakon što je "nedvosmisleno, s jasnim dokazima, ustanovljeno ofenzivno djelovanje prema Srbiji u čemu je prisutan i strani faktor".

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je danas da je Srbija povukla sve zaposlene iz veleposlanstva u Makedoniji na konzultacije nakon što su od obavještajnih službi dobili "dovoljno dokaza o vrlo ofenzivnom djelovanju protiv institucija Srbije". 

Vučić je kazao da žele imati dobre odnose s Makedonijom , no da su se željeli prilagoditi novim okolnostima. Na pitanje ima li kriza u odnosima s Makedonijom veze s članstvom KosovaUNESCO-u, Vučić je izbjegao odgovor i samo rekao da će Srbija svoje interese zaštititi i graditi dobre odnose s Makedonijom. 

- Odnosi će morati biti zasnovani na uzajamnom poštovanju. Naš je posao da zaštitimo interese Srbije, a da pritom ne narušimo interese drugih zemalja", rekao je Vučić i dodao kako se u cijeli slučaj miješaju i neke druge sile. 

Srbija je jučer hitno povukla na konzultacije sve zaposlene u veleposlanstvu u Skoplju. Srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao je da su zaposleni povučeni nakon što je "nedvosmisleno, s jasnim dokazima, ustanovljeno ofenzivno djelovanje prema Srbiji u čemu je prisutan i strani faktor". 

 

Komentara 181

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
16:08 21.08.2017.

Jadne su sve one države koje imaju za manjine musliće i Šipce...jer oni svugdi prave nerede

DU
Deleted user
15:46 21.08.2017.

ej, pa Vucko se priprema za unutrasnji dijalog o Kosovu i Metohiji, a to ne moze bez puno teatralnosti... mora covek da prikrije naivnost, kad je verovao Zajevu da ce Makedonija biti neutralna po pitanju prijema Kosova i Metohije u UNESKO... ahahaha...garant je razocaran jer njegovi zapadni " prijatelji " guraju to i dalje, bez konsultacija sa njim... nego, znate li... gori vam A1

SR
Srbijanac011
16:07 21.08.2017.

Smesno je to i nama u Srbiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije