Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korupcija?

'Hrvatski carinici traže 40 eura za autobuse iz Srbije!' Carina: Tražimo dokaze

granica
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
17.08.2017.
u 11:47

Vozač nam je rekao da moramo skupiti 40 eura za mito hrvatskim carinicima, kaže Marina J. iz Beograda (27)

Carinska uprava Hrvatske zatražila je dokaze za informacije koje su se pojavile u srbijanskim medijima prema kojima su hrvatski carinici tražili mito za puštanje preko granice bez višesatnog čekanja.

U Carinskoj upravi Hrvatske kažu da je mito strogo zabranjeno i traže dokaze za takvo nešto.

– Uopće ne toleriramo bilo koju vrstu korupcije. Stoga nam svaka detaljnija informacija o tome može biti od pomoći u suzbijanju i istraživanju tih kažnjivih djela. Ako raspolažete takvim informacijama, molimo da nam ih dostavite. Ne postoje nikakvi razlozi kojim bi putnike netko obavezivao na prikupljanje novca da bi brže prešli granicu – navode u Carinskoj upravi Hrvatske.

Alo prenosi kako su carinici tražili da svaki autobus iz Srbije plati 40 eura kako bi granicu prešao bez višesatnog čekanja. Marina J. iz Beograda (27) rekla je da je to doživjela kada je prije deset dana autobusom krenula za Korčulu.

– Ubrzo nakon kretanja vozač nam je preko mikrofona objasnio da ćemo oko pola sedam ujutro stići na prijelaz Metković i da moramo skupiti 40 eura za mito hrvatskim carinicima ako ne želimo da nas na granici maltretiraju – rekla je Marina J. Dodaje da nije bila sigurna je li ih vozač prevario, ali da im je sve bilo jasno kad su stigli na granicu.

– On je izašao s putovnicama i novcem, ušao tamo u kućicu kod carinika, i vratio se vrlo brzo. Potom smo izvan reda prošli kompletnu granicu i ušli u Hrvatsku za manje od sat vremena – rekla je Marina.

Ključne riječi

Komentara 124

Avatar debela koli
debela koli
12:52 17.08.2017.

Madjari su uhapsili 70 svojih carinika na granici sa Srbijom, tako da ovo nije nemoguće.

TO
tolitol
12:58 17.08.2017.

Bila to istina ili ne, nek hrvatski carinici (a i policija) počnu nositi malene portabilne kamere na svojoj opremi pa će preko noći biti riješene bilo kakve dvojbe o korupciji (a ne ovako tražiti dokaze preko napisa u srbijanskim tabloidima). Ako takve kamere može imati britanska policija, može ih imati i hrvatska.

Avatar Papatest
Papatest
12:59 17.08.2017.

Inače nema korupcije kod nas ,pa po tome smo jedino vodeća zemlja u EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije