Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
josip leko:

'Nikolićeva je izjava iz arsenala poražene velikosrpske politike'

'22.10.2010., Zagreb -   Hrvatski Sabor, Josip Leko SDP bivsi predsjednik Povjerenstva za sukob interesa. Photo: Robert Anic/PIXSELL'
Robert Anić/PIXSELL
05.07.2012.
u 16:14

Dolazak Nikolića na čelo Srbije Leko je ocijenio "legitimnim izborom srpskog naroda“

Zamoljen da komentira izjavu predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da je Vukovar srpski grad, potpredsjednik i obnašatelj dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora Josip Leko rekao je u intervjuu za austrijski dnevni list Die Presse kako je to izjava "iz arsenala velikosrpske politike“.

– Ali mi također znamo da je ta politika poražena – rekao je Leko napomenuvši da sve to skupa ne pomaže ni srpskom narodu ni odnosu prema susjedima. Istaknuo je da je Zagreb spreman nastaviti suradnju sa Srbijom, pod uvjetom da Nikolić prethodno promijeni svoje izjave, stavove i politiku i dovede ih "u sklad s realnošću“.

Dolazak Nikolića na čelo Srbije ocijenio je "legitimnim izborom srpskog naroda“ poručivši kako će Hrvatska ostati predana dobrosusjedskoj suradnji.

– Zagreb je i dalje zainteresiran da sve zemlje jugoistočne Europe što je moguće brže uđu u EU – rekao je Leko napomenuvši da Hrvatska neće mijenjati svoje ciljeve nego će svoju politiku prilagoditi danim uvjetima.

Leko je u Beču u srijedu s izaslanstvom Hrvatskog sabora nazočio u austrijskom parlamentu ratifikaciji ugovora o pristupu Hrvatske EU. Za Die Presse je rekao kako ne smatra da je Europska unija u opasnosti da se raspadne zbog dužničke i eurokrize.

– Proces kroz koji upravo prolazimo dodatno će povećati ulogu Europske unije. Ona je sve važnija za sve zemlje članice. Ona raste i razvija se unatoč poteškoćama – ustvrdio je Leko.

Komentara 12

Avatar nekakav
nekakav
17:08 05.07.2012.

politika nije poražena. to vidimo iz trenutne političke elite u zagrebu i beogradu. jedni druge trebaju, radi domaćih potreba. radi teritorijalne cjelovitosti hrvatskoj je amerika pomogla, a srbiju je unakazila otimanjem dijela teritorija. presedan? nije jedini, i bit će ih još. abhazija, osetija...nisu to izolirani slučajevi. južni sudan je nova država, vidimo tuarege u sjevernoj africi kako se grupiraju, nismo zaboravili ni polisario (mada ga ovdje nitko ne zna)... imamo i dalje jake pokrete u španjolskoj, britaniji, tj. škotskoj, a tu je onda i walles... i tako, imamo mi i istru kao regionalnog igrača, pa....ajmo se svi otcijepiti jedni od druih. budimo kmetovi nazad!

OB
-obrisani-
18:13 05.07.2012.

A jeee hi hehe

CI
cidea
16:51 05.07.2012.

I nikad ni neće biti pobeđena !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije