Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBIO I ODŠTETU

Nijemac očekivao odmor iz snova, ali se šokirao kad je ušao u hotelsku sobu: Odmah ih tužio pa dobio na sudu

Ilustracija
Foto: FREEPIK
1/3
01.03.2024.
u 08:21

Nijemac je rezervirao godišnji odmor za sebe, suprugu i još troje prijatelja. Umjesto tri rezervirana kreveta, dobili su samo dva.

Muškarac iz Hamma u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji tužio je hotel na Mauricijusu jer u krevetu nije bilo dovoljno mjesta i pobijedio je na sudu. Nijemac je rezervirao godišnji odmor za sebe, suprugu i još troje prijatelja. Dok su on i njegova supruga bili zadovoljni sobom, troje prijatelja se šokiralo kad su vidjeli svoj smještaj.

Umjesto tri rezervirana kreveta, dobili su samo dva. Šokirali su se i veličinom kreveta koji je bio širok samo 1,40 m. Muškarac je pomislio kako je krevet premalen za dvoje ljudi, a to je očito mislio i Okružni sud u Hannoveru. Naime, sud je odlučio da putnici mogu očekivati krevet koji je širok ​​više od 70 centimetara po osobi, piše Fenix Magazin.

Presudom hotel čovjeku iz Hamma mora vratiti više od 700 eura. – Ovdje smo izričito govorili o "posebno visokokvalitetnom hotelu" s "udobnim sadržajima". U luksuznom hotelu možete s pravom očekivati ​​nešto drukčije nego u hostelu za mlade, rekla je odvjetnica Nicole Mutschke.

Vrlo malo hotela daje točne podatke o veličini kreveta. Očekivanja su, naravno, veća u luksuznom hotelu nego u smještaju s jednom zvjezdicom. – Također se morate žaliti na licu mjesta i pokušati dobiti obeštećenje. Tada su veće šanse za povrat novca – rekla je odvjetnica.

VEZANI ČLANCI:

Ne postoji zakonska minimalna veličina hotelskih kreveta. Kao što je često slučaj, možete li tužiti svoj hotel zbog neadekvatnog kreveta, odlučuje se od slučaja do slučaja. Presuda Okružnog suda u Hannoveru još nije pravomoćna i moguća je žalba.

VIDEO Medved napao zaštitara u luksuznom hotelu u SAD-u: Cijeli incident je snimljen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije