Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA NE POPUŠTA

Nijemac frustriran: Nema auto, no dobio je kaznu zbog vožnje u gradu u kojem nije bio

Njemačka policija
Matthias Balk/DPA/PIXSELL
24.01.2024.
u 09:49

"Ako se 'googlanje' smatra pouzdanim policijskim poslom, onda je rizik da kaznu dobije pogrešna osoba velik", istaknuo je muškarac

Thomas Wiegold (63), muškarac iz Berlina, dobio je kaznu za prebrzu vožnju koja mu nije namijenjena. Nakon što je uložio prigovor, krenula je njegova pravna borba. Njemački mediji navode da je dobio kaznu jer je 15. svibnja 2023. navodno vozio sedam kilometara na sat prebrzo u Kaltenkirchenu, no on ističe kako tada nije bio u tom gradiću, niti ima auto. Policiji je uložio prigovor te angažirao odvjetnika. 

Istraga je pokazala da je vlasnik automobila, kojeg je radar snimio, čovjek po imenu Julian Wiegold. Odvjetnik je doznao kako je on dobio novčanu kaznu na koju je, također, uložio prigovor. Policija je nastavila potragu za vozačem koji je prebrzo vozio pa je službenik pretražio ime Wiegold na internetu. Naišao je na Thomasa Wiegolda iz Berlina koji je novinar pa na internetu ima mnogo njegovih fotografija. Na temelju tih fotografija, policajac je bio siguran da je on vozač iz Kaltenkirchena, prenosi Fenix magazin

Odvjetnik je policiji ukazao da na fotografiji s radara nije njegov klijent, no policija nije popuštala. Wiegold iz Berlina frustriran je što policija nije priznala pogrešku ni nakon šest mjeseci. Osim kazne od 20 eura, sada bi trebao platiti i odvjetničke naknade. 

"Ako se 'googlanje' smatra pouzdanim policijskim poslom, onda je rizik da kaznu dobije pogrešna osoba velik", istaknuo je muškarac čiji je slučaj sada pred okružnim sudom u Bad Segebergu.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar horuk
horuk
12:13 24.01.2024.

Ovaj HDZ upropastio državu. Nesposobno sudstvo nesposobna policija, samo uhljebi. Uhljebistan! Ja bih odmah pakovao kuvere i otišao u Njemačku! Tamo ovakvih stvari nema, to je uređena zemlja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije