Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod ludbrega

Nesvakidašnji obračun: Zeta lupila motikom i vrijeđala kćer jer je ostala bez vikendice

očevid nakon pucnjave u Dubravi
Davor Visnjic/PIXSELL/Ilustracija
27.04.2022.
u 20:08

Okrivljena žena rekla je da se ne smatra krivom i branila se šutnjom. Na pitanje njezina branitelja otkrila je kako je tog dana, kada se sukobila sa zetom i kćeri, saznala da im je njezin pokojni suprug darovao vikendicu, što ona nije znala.

Žena iz okolice Ludbrega na Općinskom sudu u Varaždinu proglašena je krivom zbog nesvakidašnjeg obračuna sa svojim zetom s kojim otprije nije u dobrim odnosima.

Na terasi vikendice 8. svibnja 2020. godine, oko 6.40 sati uzela je motiku i njezinim metalnim dijelom dvaput udarila zeta po potkoljenici i natkoljenici. Zeta je ozlijedila, srećom lakše. Zadobio je ozljede lijeve potkoljenice i natkoljenice s oguljotinama. Neposredno nakon toga, zaprijetila je zetu i svojoj kćeri da sada ide doma po benzin i da će sve zapaliti. Oboje su se uplašili i prijavili je zbog prijetnje, piše Podravski.hr

Okrivljena žena rekla je da se ne smatra krivom i branila se šutnjom. Na pitanje njezina branitelja otkrila je kako je tog dana, kada se sukobila sa zetom i kćeri, saznala da im je njezin pokojni suprug darovao vikendicu, što ona nije znala.

– Zet i kći tamo su se preselili i otišla sam vidjeti o čemu se radi. Kći mi je rekla da je to sad njezino jer joj je to otac dao. Pitala sam je kako joj je mogao dati ono što sam ja svojim radom stekla, vodila brigu i održavala. Prisjetila sam se da sam joj na kraju rekla: “Ako ti je dao, onda ti neka bude” i zatim sam otišla – kazala je osuđena žena tijekom suđenja i pritom plakala.

No, kći i zet na sudu su kazali sasvim suprotno. Suglasno su naveli da ih je okrivljena žena, došavši do njihove vikend-kuće dok su se oni nalazili na terasi, počela vrijeđati. Najprije ih je, kako su iskazali, napala drvenim kolcem koji joj je kći uzela, a zatim je uzela motiku koja je bila prislonjena na terasu i nastavila ih napadati da bi u jednom trenutku motikom dohvatila zeta i privukla ga k sebi. Kći se pritom izmakla napadu motike, a zeta je motikom uhvatila za list i bedro lijeve noge i dvaput ga povukla prema sebi nakon čega joj je uzeo motiku.

Na molbe zeta i kćeri da se smiri i porazgovaraju ona nije reagirala već je nastavila s daljnjom vikom i, kako su rekli, pri izlasku iz vikendice rekla je da ide doma po benzin i da bude sve “vužgala”. Kći i njezin suprug uplašili su se posebno zato što žive u toj vikendici i sve su istog dana prijavili policiji.

Psihijatrijski vještak, koji je vještačio ponašanje okrivljene žene i utvrdio kako je riječ o sasvim normalnoj osobi bez ikakvih poremećaja, koštao ju je 3120 kuna, a mora podmiriti još i 1000 kuna troškova sudskog paušala. Kako je na sudu plakala i riječ je o dosad neosuđivanoj osobi starije životne dobi, sud je odlučio kako će joj ublažiti kaznu i izreći uvjetnu osudu. Zbog nedjela koje je počinila, osuđena je na godinu dana uvjetnog zatvora uz rok kušnje od tri godine. Tužitelji su se žalili zbog vrste i visine kazne, a osuđena je žena putem svog branitelja pokušala dovesti u dvojbu je li zet uopće ozlijeđen u tom nasilnom činu navodeći kako oguljotina zapravo ne predstavlja ozljedu. No, zbog medicinskog nalaza Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, takav pokušaj nije im prošao u žalbi. Županijski sud u Puli obje je žalbe odbio i potvrdio prvostupanjsku presudu.

Ključne riječi

Komentara 2

ZA
zagabria8
23:28 27.04.2022.

Zbog oguljotine godinu dana, da je opljačkala desetine milijuna prošla bi prekršajno. Eto što su ti naši neuki ljudi

MO
modovisisajteMaraschino
22:08 27.04.2022.

seksi chat u Zagorju: kaj imaš na sebi? samo gaćice. Ma ne pitam to, kaj imaš grunta, gorice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije