Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MOGUĆE JE DA SU MRTVI'

Rekli im da će raditi na građevini pa im dali puške u ruke: 'Ne znamo ni jesu li živi'

Aftermath of a Russian drone strike in Odesa region
Foto: State Emergency Service of Ukrai
1/4
06.10.2023.
u 10:35

Još krajem kolovoza Alex Rolando Vegas Diaz i Andorf Antonio Velázquez García zaputili su se u Rusiju gdje su trebali početi raditi u građevini na pozicijama s boljim plaćama, no umjesto toga u ruke ime je dano oružje kako bi se borili u ratu

Dva tinejdžera s Kube nestala su nakon što su navodno otišli u Rusiju u potrazi za boljim poslom, a njihovi roditelji u strahu su kako su mladići poginuli boreći se u ratu u Ukrajini.

Još krajem kolovoza Alex Rolando Vegas Diaz i Andorf Antonio Velázquez García zaputili su se u Rusiju gdje su trebali početi raditi u građevini s pozicijama s boljim plaćama, no umjesto toga u ruke ime je dano oružje kako bi se borili u ratu. 

Mladići su ranije ispričali kubansko-američkom influenceru Alainu Lambertu, prenosi Insider, kako su morali biti na trećoj liniji obrane, a zbog uvjeta su znali i padati u nesvjest od dehidracije. 

>> VIDEO Sergej Šojgu posjećuje poligone za obuku trupa koje će biti poslane u Ukrajinu

- Zadnji put kada sam se čuo sa svojim sinom on je bio u zatvoru s drugim mladićem i htjeli su ih opet vratiti na bojišnicu - ispričao je otac jednog dječaka Mario Velázquez. Sada roditelji više nemaju nikakav kontakt s mladićima te su u strahu kako su poginuli. 

- Ja ne znam jesu li živi. Rusija ih sada ima. Ovo je ludilo, nikada se nisam osjećao tako bijesnim. Ovo je prava noćna mora - dodao je otac mladića. 

POVEZANI ČLANCI:

Ova dva mladića inače su jedni od oko tisuću Kubanaca koji su regrutirani da se bore u ratu u Ukrajini, a ranije su ispričali kako su na letu bili s još 200 ljudi. Kada su stigli u Rusiju, vojnici su im uzeli putovnice i odveli ih u nedovršeni sportski centar gdje su ih pregledali i gdje im je dan lažni test za državljanstvo.

- Spavali smo u rovovima, stalno smo morali biti na oprezu zbog napada dronovima. Uzeli su nam mobitele jer ih dronovi mogu locirati, a dali su nam oružje i opremu - ispričao je jedan od mladića. 

- Od srca vam govorim: Ako ste mislili doći ovdje, nemojte. Ovo je ludnica - poručio je. 

>> VIDEO Rusija uništava ukrajinska skladišta streljiva dok Ukrajina napada proizvodnu liniju ruskih projektila

Komentara 7

SB
Slavenski_brat
12:57 06.10.2023.

Za vasu informaciju pola juzne amerike je u ukrajinskoj vojsci a svaki dan ih nekoliko i dobije besplatnu kartu za Banderu

DU
Deleted user
23:19 06.10.2023.

eto di europa treba poslati sve ove migrante -u ukrainu i stvar sa migracijom rjesena.

FR
franjo
15:32 06.10.2023.

Malo pretjerano .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije