Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRATKO NA SLOBODI

Neočekivani lov na srnu u samom središtu Karlovca trajao satima

srna
Dominik Grgurić/Pixsell
29.03.2010.
u 15:23

Srna i srndać bit će prevezeni u rezervat na Petrovoj gori jer u prirodi, tvrde donedavni "udomitelji", ne bi preživjeli.

Oko dva sata trajao je neočekivani lov u središtu Karlovca. Grad su jučer uznemirile vatrogasne i policijske sirene. Mnogi su se pitali što se događa, a uzrok je bila - srna. Plaha Bambina pobjegla je s imanja obitelji Žganec. Namjera Žganecovih bila je prevesti nju i srndaća Bambija na Petrovu Goru, u Lovački dom Muljavu, gdje bi dom dobili u nedavno uspostavljenom rezervatu.

 Uz obje životinje vezana je tužna priča. Bambiju je kosilica odrezala stražnje noge, a u Mekušju je ubijena Bambinina majka. Srnica je tada bila stara samo jedan dan. S Hrvatskim šumama je dogovoreno da, nakon što stasaju, Bambi i Bambina postanu prvi stanovnici rezervata. Upravo su jučer trebali biti prevezeni na Muljavu, kada je Bambina za ukrcaja pobjegla. Oko sat trajao je lov po imanju, da bi zatim pobjegla preko ograde u karlovačke parkove. Angažirani su i vatrogasci. Bambina je napokon pronađena kako uplašeno leži na ulaznim vratima jedne privatne kuće uz Foginovo kupalište. Zamah mreže bio je dovoljan da Bambina i Bambi konačno krenu put Petrove Gore.

 – Živjet će u ograđenom prostoru s potokom. Ne bi preživjeli u prirodi. Naviknuti su na ljude, što u prirodi nije uvijek dobro. Ovako su sigurni – kaže Željko Žganec.

 Opasnost je postojala i za ljude. Srne, objašnjava Žganec, imaju kopita oštra poput žileta pa postoji velika opasnost za "lovce".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije