Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija HHO-a

'Nenad Stazić lažima difamira potencijalnog ministra obrane Josipa Buljevića'

Josip Buljević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
22.01.2016.
u 15:19

Procjenjujem da je blaćenje Josipa Buljevića od strane zastupnika Nenada Stazića sastavni dio najavljenog stvaranja „pakla“ novoj vlasti

Hrvatski helsinški odbor (HHO) oglasio se priopćenjem u povodu današnje sjednice Sabora na kojoj se treba potvrditi nova Vlada.

Predsjednik HHO-a Ivan Zvonimir Čičak uputio je pismo predsjedniku Sabora Željku Reineru kojem se obraća predsjedničkim pismom,a razlog za hitno reagiranje jest rasprava koja se vodi u hrvatskoj sabornici, a u kojoj se propitkuje članove buduće Vlade mandatara Tihomira Oreškovića i vjerodostojnost predloženih ministara.

"Za hrvatsku državu i društvo nije nevažno tko će biti ministri u Vladi i zato vrlo pažljivo pratimo raspravu i argumente koji se iznose vezano uz kandidate za potencijalne ministre.

HHO se suprotstavljao i suprotstavlja se i danas svakom pokušaju da na bilo koje mjesto u hrvatskoj vladi dođe osoba koja je kršila ili bi mogla kršiti ljudska prava. Ovo se posebno odnosi na kršenja ljudskih prava u medijima, a naročito na prisluškivanje i praćenja novinara. Stoga smatramo da je važno raščistiti što je istina, a što neistina kad je riječ o potencijalnom ministru obrane Josipu Buljeviću.

Sramotno je za jedan parlament da zastupnik, u ovom slučaju Nenad Stazić, lažima i neistinama difamira potencijalnog ministra obrane. Međutim, to je u skladu s njegovim prepoznatljivim habitusom u javnosti.

Međunarodne institucije itekako budno prate formiranje hrvatske vlade i za njih je posebno važno tko će biti budući ministar obrane s obzirom na važnost koju to ministarstvo ima u NATO savezu.

Procjenjujem da je blaćenje Josipa Buljevića od strane zastupnika Nenada Stazića sastavni dio najavljenog stvaranja „pakla“ novoj vlasti o kojemu je govorio bivši premijer Zoran Milanović u kontekstu podjele „mi ili oni“. Također, u tom istom kontekstu treba gledati i „preventivno denunciranje“ Hrvatske, pismom bivšega ministra Ranka Ostojića upućenog Europskoj komisiji."

>> Ova je vlada veliki jedrenjak s jednim skiperom

Komentara 8

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
15:39 22.01.2016.

Stazić je lijep kao antifašist, govori istinu kao antifašist, koristan je društvu kao antifašist i pere se često kao antifašist. Prema tome...

PP
pravedna.penzicka
16:25 22.01.2016.

Stazić je dežurno laprdalo SDP-a

AB
anto.bosnjak.167
16:28 22.01.2016.

Dokle ce ovi komunisti da vrijedaje Hrvatsku i one sto kazu istinu o Hrvatskoj drzavi.Oni bi zeljeli da svi oni sto su pravi katolici ipravi hrvati da im se zabrani da dodu na bilo koju funkciju kao za vrijeme Juge.Daa li ovi nehrvati misle da je ovo Juga ili je zele vratiti. Ja mislim da bi bilo bolje da oni napuste Hrvatsku.Zbogom jugomafijo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije