Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović preporuča

'Neka Vlada prije svake sjednice pogleda 'Asterix i 12 zadataka"

Ivo Josipović
Željko Mršić/Pixsell)
29.09.2012.
u 15:12

Predsjednik je mladima savjetovao da želje i ambicije ne pretvore u pohlepu, a Vladi preporučio da prije svake sjednice pogleda crtić "Asterix i 12 zadataka" u kojemu Gali uspješno svladavaju sve prepreke osim birokracije.

- Hrvatska je osmi uvoznik energije na svijetu, za jednu jedinicu bruto proizvoda troši od 15 do 17 posto više energije od europskog prosjeka, dakle, očito ne gospodarimo dobro energijom. Pred nama je nekoliko barijera koje moramo prevladati, ali najgora je ipak barijera u glavama. Donedavno su za proizvodnju solarne energije trebale 62 dozvole, sada smo ispod 16 dokumenata, a ja bih volio da nam trebaju jedan do dva papira i da to možemo napraviti u najkraćem vremenu, rekao je danas predsjednik Ivo Josipović u Zadru na predavanju "Koncept održivog razvoja - nositelj promjena u društvu i na političkoj sceni" koje je održao u sklopu Akademije za politički razvoj. Dodao je da je slična situacija i s propisima u gradnji gdje je zbog različitih papira i dozvola na čekanju 10.000 projekta.

Predsjednik je mladima savjetovao da želje i ambicije ne pretvore u pohlepu, a Vladi preporučio da prije svake sjednice pogleda crtić "Asterix i 12 zadataka" u kojemu Gali uspješno svladavaju sve prepreke osim birokracije.

>> Biskup Perić Josipoviću: Hrvati u BiH moraju imati svoj entitet

Ovogodišnja, šesta po redu konferencija okuplja stotinjak članova, mladih lidera i profesionalaca iz hrvatskih medija, politike, privatnog sektora, javne uprave i civilnog društva, a svrha joj je raspraviti pitanje koncepta održivog razvoja kao nositelja društvenih i političkih promjena u Hrvatskoj.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DA
daniil
16:21 29.09.2012.

Ako izgubiš dobitak, dobiješ gubitak!

DU
Deleted user
15:32 29.09.2012.

Vlada čita samo 'alan forda',a i potezi su joj u skladu istim stripom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije