Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tibor Navracsics:

"Naše predsjedanje EU-om bit će uspješno ako završite pregovore"

kosor (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/4
23.12.2010.
u 17:39

- Slikovito sam rekla Navracsicsu da trčimo maraton, da smo u zadnjim metrima pa je važno da imamo prijatelja koji nam daje potporu na kraju puta – rekla je premijerka Kosor

Premijerka Jadranka Kosor sastala se u Banskim dvorima s potpredsjednikom mađarske vlade i ministrom uprave i pravosuđa Tiborom Navracsicsom. U izjavi za medije rečeno je kako je glavna tema razgovora bilo mađarsko predsjedanje EU koje počinje za nekoliko dana te gospodarska suradnja.

Navracsics je dao potporu Hrvatskoj za ulazak u EU te se nada da će se to dogoditi za njihova predsjedanja.

- Mađarska će smatrati svoje predsjedanje uspješnim tek ako Hrvatska uspije završiti pregovore u tom razdoblju – rekao je Navracsics.

I premijerka je ponovila strateški cilj – završetak pregovora do sredine godine, odnosno za mađarskog predsjedanja, te potom potpisivanje pristupnog sporazuma.

- Slikovito sam rekla Navracsicsu da trčimo maraton, da smo u zadnjim metrima pa je važno da imamo prijatelja koji nam daje potporu na kraju puta – rekla je premijerka.

Govorilo se i o gospodarskoj suradnji, pri čemu je istaknut danas pušten važan strateški projekt dviju zemalja, interkonekcijski plinovod, odnosno novi dobavni pravac prirodnog plina. Premijerka je najavila i skoro potpisivanje još tri ugovora iz područja energetike što će, rekla je, dodatno osnažiti prijateljske odnose dviju zemalja.

Premijerka Kosor je u razgovoru uputila poziv mađarskom premijeru Viktoru Orbanu da uskoro posjeti Hrvatsku. Jesu li tema razgovora bila i aktualna zbivanja oko Ine i MOL-a, nije se moglo saznati jer novinarska pitanja nisu bila dopuštena.

Komentara 23

KU
kumajela
22:43 23.12.2010.

Talijanima smo dali ZERP, Mađarima možemo dati Podravinu i Rijeku, pa onda možemo u Europu ako se slože Slovwenci i Retroromani.......

OB
-obrisani-
18:02 23.12.2010.

...trčimo maraton, da smo u zadnjim metrima ... ... samo sto je cilj \'mobilan\'...to ti je kaj psece trke,stavis cucku kobasicu na traki ili zeca...pa nek on trckara... ova baba nije bila nikada pametna,ali je svakim danom sve gluplja

PI
Pippo9
15:14 25.12.2010.

odlicno obavljen posao Vlade i pregovarackih timova na celu s Jadrankom Kosor dovodi nas do skorasnjeg ulaska u EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije