Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI USPJEH

Gotovo četiri mjeseca nakon otvaranja: Preko Pelješkog mosta prošlo je milijunto vozilo

Pelješki most osvijetljen ljubičasto povodom Međunarodog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
22.11.2022.
u 20:39

Prema podacima Hrvatskih cesta, najviše vozila i to njih oko 460 tisuća, prošlo je mostom kolovozu, najprometnijem turističkom mjesecu.

U gotovo četri mjeseca od otvaranja Pelješkim mostom, prošlo je milijun vozila. Milijunto vozilo prošlo je Pelješkim mostom u utorak 12:52, piše HRT.

Tko je sretni putnik - nije poznato jer, kažu iz Hrvatskih cesta, nisu željeli zbog toga zaustavljati promet.

- Želimo time pokazati da taj projekt, kad govorimo o prometnoj funkciji, zadovoljava, ispunjava one nekakve kriterije koji su bili ranije navedeni u ''feasibility'' studiji, čak i više od toga, ističe predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Mostom dnevno u prosjeku prođe gotovo osam i pol tisuća vozila, a baš danas je zabilježen okrugli broj. Pelješki most ispunio je sva očekivanja, a danas je položio i važan test. U tom dijelu Hrvatske zapuhalo je prvo jače jugo, no promet se nastavio po mostu bez ikakvih problema.

- Uslijed nekih meteoroloških prilika, prije svega vjetra, neće biti zatvaranja prema svim našim izračunima, s obzirom da smo izgradili kvalitetan sustav zaštite od vjetra, objašnjava Škorić.

Cijeli projekt završit će se iduće godine dovršetkom četvrte dionice pristupnih cesta.

VIDEO: U Hrvatskoj nestašica nekih lijekova: Jednog antibiotika moguće neće biti sve do travnja

Komentara 5

DU
Deleted user
21:26 22.11.2022.

Šteta što putnici propuštaju prigodu proći kroz Neum i uživati u arhitekturi (i svemu ostalom) kao i u toplom dočeku BIH policajaca i carinika.

RA
RatkoBel
09:47 23.11.2022.

Držite svoj čitaoce budalama! Pelješac ima 5234 stanovnika, otok Krk 17860 i jaku industriju i turizam. preko Krčkog mosta godišnje ( 12 mjeseci) prijeđe oko 2 mil vozila, a vi javlajte da je preko pelješkog mosta za 4 mjeseca prešlo milijun vozila. Osnovnoškolska matematika otkriva laž! Zar se neki vozikaju tamo amo po mostu da bi "nabili" broj! Da bar malo poslušate narodnu "kada ljubiš ljubi sretno, kada varaš varaj spretno!"

Avatar Moodleen
Moodleen
21:15 22.11.2022.

To je oko 8.000 vozila dnevno, a po Podravskoj magistrali, koja prolazi kroz gradove i sela u kojima nema ni pješačkih staza, dnevno prolazi 20.000 vozila, od toga su polovica kamiončine. I tako gotovo 40 godina, al ni jedna vlast nije dala ni rupe na cesti pokrpati, sve, ali baš sve, investira se samo sa one, njihove, strane Velebita, od kud je 90 % članova "hrvatske" vlade. Pardon, rvacke. Jadno, jadno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije