Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka škola ekonomije i managementa

Najutjecajniji sajam poslova u Hrvatskoj i ove godine na ZŠEM-u

ZŠEM
Foto: PR FOTO
1/19
30.03.2016.
u 15:30

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) je prva poslovna škola u JI Europi i jedina je u Hrvatskoj s prestižnom AACSB akreditacijom, kojom je ušla među 5% najboljih poslovnih škola u svijetu. Eduniversal ju je proglasio najboljom u Hrvatskoj već 8. godinu za redom, a ove je godine proglašena najboljom poslovnom školom u Hrvatskoj sa značajnim međunarodnim utjecajem.

Možemo se pohvaliti i još jednim priznanjem kvalitete naših programa. Nedavno je ZŠEM postao centrom izvrsnosti u edukaciji HR specijalista što je potvrdila američka udruga Society for Human Resource Management dodijelivši ZŠEM-u certifikat za najbolji MBA iz Upravljanja ljudskim potencijalima (uz još samo 16 sličnih studija u svijetu izvan granica SAD-a). Na ZŠEM-u studira oko 1200 studenata na tri četverogodišnja preddiplomska studija (ekonomija i management, poslovno pravo i ekonomija i poslovna matematika i ekonomija) i na jednogodišnjem diplomskom studiju (MBA - 9 specijaliziranih smjerova + General MBA i Executive MBA).

Jedan od strateških ureda ZŠEM-a je Career centar koji studentima pomaže u pronalasku zaposlenja i studentske prakse koja je obavezna na studiju nakon druge i treće godine, svaka u trajanju od minimalno mjesec dana. Održava veze sa ZŠEM-ovim alumnima te pospješuje stalnu suradnju i kontakte s poslovnom zajednicom, od čega imaju korist studenti, ali i poslovna zajednica. 94% ZŠEM-ovaca prvi posao pronalazi tijekom studija ili kroz godinu dana po završetku studija, a mnogi ZŠEM-ovi alumni zaposlili su se i rade u 25 zemalja svijeta. Career centar organizira i Student Future Day (SFD), sajam karijera za ZŠEM-ove studente, a ove ga godine, 20. travnja, organizira po jedanaesti puta.

 

Od prvog Student Future Daya pa sve do danas, sudjelovalo je ukupno stotinjak tvrtki od kojih su brojne naši dugogodišnji partneri. Neke od tvrtki u kojima danas rade naši bivši i sadašnji studenti su: Lidl, Pliva, Ernst & Young, Deloitte, KMPG, Privredna banka, Zagrebačka banka, Erste banka, L'Oreal, Coca Cola, Podravka, Tokić, Procter & Gamble, BoMark ambalaža te mnoge druge. Svake godine na Student Future Dayu među predstavnicima tvrtki vidimo i brojna poznata lica, naše bivše studente, koji su prije tri, pet ili deset godina prvi kontakt s tvrtkom koju predstavljaju ostvarili upravo na jednom od ranije održanih Student Future Daya. ZŠEM-ovi sajamovi poslova su i medijski prilično popraćeni pa pogledajte reportažu HRT-a s jednog od ranijih SFD-a ovdje.

Svake godine unapređujemo ponudu za sudjelovanjem na SFD-u kako bi se istaknuli među brojnim fakultetima koji su počeli prepoznavati važnost podrške u razvoju karijere svojih studenata kao i okupljanje na sličnim sajmovima. Neke od prednosti i posebnosti našeg sajma poslova su aktivnosti tvrtke koje omogućuju cjelogodišnju prisutnost među studentskom populacijom te snažan employer branding. Tvrtke sudionici na taj način našim studentima mogu predstaviti svoje aktualne projekte u periodu koji im najbolje odgovara, održati stručno predavanje u sklopu kolegija, radionicu ili prezentaciju tvrtke te ono što je najvažnije, naposljetku regrutirati kvalitetne kandidate koji najbolje odgovaraju potrebama radnog mjesta i njihove tvrtke. Snažnu edukacijsku komponentu za sve sudionike ostvarili smo organizacijom okruglog stola u sklopu 11. SFD-a pod nazivom ''The Future of Jobs'' kao zanimljiv i koristan pregled najnovijeg istraživanja globalnog tržišta rada.

Posjetite nas, jer ZŠEM nije samo poslovna škola, ZŠEM je mala, produktivna, međunarodno orijentirana zajednica koja u svakom segmentu njeguje kulturu izvrsnosti.

Prijamni ispit se održava 9. travnja, PRIJAVI SE!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije