Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika policijska akcija

Najmanje pedeset slučajeva krijumčarenja migranata u BiH

migranti
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
09.10.2018.
u 11:02

Migranti su krijumčareni s područja Crne Gore i Srbije, a osumnjičenima su morali platiti oko četiri tisuće eura

Na području Sarajeva i Mostara u utorak je provedena velika policijska akcija čiji je cilj presjecanje mreže koja je organizirala krijumčarenje ilegalnih migranata ka Hrvatskoj i drugim državama Europske unije, potvrđeno je iz Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koje vodi istragu.  

Kako je navedeno u priopćenju dostavljenom medijima, u racijama sudjeluju pripadnici Granične policije BiH koji privode osumnjičene za krijumčarenje migranata iz Indije, Pakistana, Irana i drugih država.

Tijekom dosadašnje istrage prikupljeni su dokazi da su ilegalni migranti krijumčareni u BiH s područja Crne Gore i Srbije, a potom su pripadnici kriminalne skupine u BiH organizirali njihov smještaj u BiH, da bi ih nakon toga prebacivali ka državama-članicama EU.

Migranti koji su se koristili tim kanalima krijumčarima su morali platiti oko četiri tisuće eura.

Iz Tužiteljstva BiH navode kako je dokazano najmanje pedeset slučajeva krijumčarenja migranata na ovaj način.

Među osobama koje su osumnjičene da su pripadnici krijumčarskog lanca su i strani državljani. Oni su u BiH dolazili lažno se predstavljajući kako su i sami ilegalni migranti pa su tako kontaktirali zainteresirane i uvodili ih u krijumčarsku mrežu.

Komentara 1

AA
aabbcc
12:20 09.10.2018.

To je diskriminacija migranata, jer svim migrantima treba omoguciti da idu u Irsku, Njemacku... isto civilizovano kao i hrvatskim migrantima koji tamo idu i dok tako ne bude biti ce frke !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije