Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći gubitak

Najmanje 7 ruskih zrakoplova uništeno u granatiranju u sirijskoj zračnoj bazi

ruski avion
Foto: Reuters/PIXSELL
04.01.2018.
u 09:42

Najmanje četiri bombardera Su-24, dva lovca Su355 i jedan transportni zrakoplov An-72 kao i skladište streljiva, uništeni su granatiranjem

Najmanje sedam ruskih zrakoplova uništili su pobunjenici granatiranjem 31. prosinca u zračnoj bazi Hmeymim u Siriji, izvijestio je kasno u srijedu ruski dnevnik Kommersant navodeći dva izvora.

U najvećem gubitku oružja u jednom napadu za Rusiju otkako je započela zračne udare u Siriji u jesen 2015., ranjeno je više od 10 pripadnika oružanih snaga u napadu "radikalnih islamista", reklo je izvješće.

Najmanje četiri bombardera Su-24, dva lovca Su355 i jedan transportni zrakoplov An-72 kao i skladište streljiva, uništeni su granatiranjem, rekao je Kommersant na svojoj internetskoj stranici, navodeći dva "vojno-diplomatska" izvora.

Kommersant je rekao da se nije oglasilo rusko ministarstvo obrane.

Ranije u srijedu ministarstvo je reklo kako se helikopter Mi-24 srušio pri slijetanju u Siriji 31. prosinca zbog tehničkog nedostatka i da su poginula dva pilota.

Prošli mjesec je Rusija počela uspostavu trajne nazočnosti u Hmeymimu i pomorskoj bazi u Tartousu mada je predsjednik Vladimir Putin naredio "znatno" povlačenje svojih vojnih snaga iz Sirije proglasivši njihov posao uglavnom obavljenim.

Komentara 18

Avatar Floyd1
Floyd1
11:01 04.01.2018.

NI jedan avion nije unisten, samo okrznuti ali u dorom stanju. Vecernji se opet informira u Saudi Arabiji.

Avatar superhik74
superhik74
17:59 04.01.2018.

Fake news, vec smo navikli na takve "informacije" inace poznate kao izmisljotine.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
16:53 04.01.2018.

Napad je bio 23.12...žrtve su parcijalno podjeljene. Raketni napad je osramotio pzo kišobran pa je šturo izviješćeno kao granatiranje 31.12. Veći problem su novi ručni pzo sustavi kojima se dočekuju avioni pri uzlijetanju i slijetanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije