Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražeći novac za isporučeno mlijeko kooperanti nasilno ušli u dvorište peterovoselske mljekare

Najavljuju preuzimanje mljekare za dug od osam milijuna kuna

03.02.2009.
u 14:54

STARO PETROVO SELO – Danas je 46 kooperanata petrovoselske mljekare došlo autobusom iz Križevaca tražiti novac za neisplaćeno mlijeko od svibnja prošle godine. Nitko od uprave mljekare nije ih primio pa su unatoč zaštitarskoj službi provalili kapiju i ušli u dvorište mljekare. Pridružili su se proizvođačima mlijeka iz Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije koji su prosvjedovali 20. siječnja i još čekaju da im mljekara isplati dug.

- Ništa nije riješeno od naših zahtijeva i zato smo danas opet došli organizirano. Ne odustajemo od zahtijeva, ne zanima nas tko je vlasnik i hoćemo naš novac. Čujemo da vlasnici traže novac kod banaka u Italiji. Ukoliko nam u roku od 5 dana ne podmire dugovanja tužiti ćemo mljekaru kako smo najavili 20. siječnja.

Namjera nam je da kooperanti preuzmu mljekaru jer ukupna potraživanja iznose osam milijuna kuna. Ovaj tjedan nećemo isporučivati mlijeko, a slijedeći vjerojatno hoćemo. Mljekaru ćemo preuzeti sudskom odlukom ili na neki drugi način i ona neće prestati s radom – kaže Dragutin Dukić, predsjednik Odbora seljačkih udruga Slavonije i Baranje.

Iako su došli tražiti novac, znatan dio mljekara ne vjeruju da će uspjeti naplatiti potraživanja.

- Mljekara mi duguje 60 tisuća kuna. Zadnju isplatu imao sam za svibanj prošle godine. Ne vjerujem da ću dobiti novac za isporučeno mlijeko – kaže Branko Urbančić i dodaje da ima mljekara koji potražuju i po 200.000 kuna.

Predsjednik uprave Krešimir Kolić, a ni nitko drugi nije se jučer mljekarima obratio. Nakon prvog prosvjeda izjavio je za Večernji list da će mljekara podmititi sva dugovanja i mljekaru staviti na zdrave noge. Mljekari očiti ne vjeruju obećanjima i najavljuju preuzimanje mljekare.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije