Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misija triton

Nadzor europskih granica na moru

patrola,Sredozemlje,imigranti
DW screenshot
25.11.2014.
u 09:58

Organizacije za zaštitu ljudskih prava optužuju EU da cilj misije nije humanitarni, već "obrana" vanjskih granica EU-a od siromašnih doseljenika

U pokušaju spašavanja afričkih izbjeglica na Sredozemnom moru, Europska unija priprema novi projekt za koji je zadužen Frontex, agencija za nadzor granica. Do sada je taj zadatak obavljala misija Mare nostrum talijanske mornarice.

Nova misija nazvana je Triton - po bogu mora u grčkoj mitologiji. Organizacije za zaštitu ljudskih prava optužuju EU da cilj misije nije humanitarni, već "obrana" vanjskih granica EU-a od siromašnih doseljenika. 

>>Prekrasni otok s bolnim ožiljcima

>>Imigrante je banda krijumčara silovala i mučila prije smrti!
 

Komentara 2

KO
kojesta
14:42 25.11.2014.

triton, kako grubo zvuci ta rijec. ocito je cilj, sprijeciti izbjeglice da uopce dodju do evrope. koliko ih se jos bude potopilo, necemo niti saznati. a za taj problem kriva je uglavnom eu koja je svojom sebicnom politikom unistila africku poljoprivredu i privredu, i otjerala ih sa vlastite zemlje. pa sad zatvaraju oci, odvratno!! i cinjenica jest, da eu nije slozna kada se radi o zbrizi za te ljude, nego se terete samo neke zemlje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije