Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Postojao je paralelni sustav upravljanja. Upozoravala sam Vidoševića

“U odnosu Vidoševića i Peternel teško je bilo razlikovati što je privatno, a što službeno. Srećom, sačuvala sam dokumente”
31. listopada 2017. u 21:55 26 komentara 10059 prikaza
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Martina Velnić Župić, bivša glavna tajnica Hrvatske gospodarske komore (HGK), 2. studenog nastavit će svjedočenje na zagrebačkom Županijskom sudu.

Kalmeta: 'Premijer je bio ljut jer su se u pošti zapošljavali kadrovi koji nisu članovi HDZ-a!'

Tamo se sudi njezinu bivšem šefu Nadanu Vidoševiću te drugima optuženima u aferi HGK-Remorker. Velnić Župić treba nastaviti odgovarati na pitanja stranaka u postupku, a kada je prije desetak dana prvi put sjela na klupu za svjedoke, kazala je da “nije bila osoba od povjerenja Nadana Vidoševića”.
– Neko povjerenje u mene je imao, jer me je imenovao na to mjesto. No osoba od njegova najvećeg povjerenja bila je Zdenka Peternel. U njihovu odnosu teško je bilo razlikovati što je privatno, a što službeno. U svibnju 2013. imala sam veliku svađu s Vidoševićem, a nakon toga mi je on nudio drugo radno mjesto. Po mom mišljenju to je radno mjesto bilo neadekvatno. Malo nakon toga Zdenka Peternel obavijestila me da se moje radno mjesto ukida. Rekla je da se ukida i njezino mjesto pročelnice ureda. To nije bilo točno jer je ona nakon toga imenovana na mjesto potpredsjednice komore – kazala je svjedokinja.
 Rekla je i da je bila mobingirana i da je otišla iz HGK 2013., prije uhićenja Vidoševića i ostalih. Objasnila je da je prilikom odlaska iz HGK napravila kopiju podataka sa svog računa i računa svoje tajnice.


– Da nisam to napravila, bila bih puno neupotrebljiviji svjedok u ovom postupku – kazala je Velnić Župić. Iskazivala je i kako je Zdenka Peternel imala paralelne ovlasti s njom u vođenju općih poslova, financija i kadrovske službe.

– Od početka je postojao paralelni sustav upravljanja. To je bilo loše i upozoravala sam Vidoševića na to, no nije bilo volje za promjenu – kazala je svjedokinja.
 Dodala je i da je u nalazu Državne revizije za 2012. bilo puno primjedbi na rad računovodstveno-financijskog odjela HGK, a revizija je imala primjedbe i na procjenu nekretnina i umjetničkih djela u HGK, kao i na promidžbene aktivnosti HGK. 

Svjedočenje Vesne Rodić Ina Vidošević svjedokinji donijela 160.000 kuna Nadan Vidošević Suđenje Vidoševiću Račune za njegovo zemljište uredno sam slala na ime i adresu Komore Zagreb: Na Trgu bana Josipa Jelačića otvorena 20. akcija Kupujmo hrvatsko Luka Burilović: 'Svako dijete danas zna za akciju 'Kupujmo hrvatsko''
Ivan Ljubičić
hollywoodska priča
Prepoznajete ga? Kao izbjeglica došao iz Banje Luke u Hrvatsku, a danas je težak milijune eura
HUB
FINANCIJSKA EDUKACIJA
Važnost kreativnog pristupa u financijskom obrazovanju mladih
  • kupatilo:

    Lopina nad lopinama

  • tramontana:

    Lako za Vidoševićai paralelni sustav , da i sudstvo nije u paralelnom sustavu.

  • zgblabla:

    USKOK je napravio izvrstan posao ali mislim da iz toga nebu ništa jer je pravosuđe korumpirano i Nadan bu gulil krumpire u najboljem slućaju