Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ina Vidošević svjedokinji donijela 160.000 kuna

Vesna Rodić svjedočila je prošli tjedan na zagrebačkom Županijskom sudu, a svoje svjedočenje nastavit će i na idućem ročištu u listopadu
25. rujna 2017. u 17:11 16 komentara 5457 prikaza
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Uknjižba zemljišta za vilu Nadana Vidoševića na Gornjem Prekrižju, stajala je 35.000 kuna, no račun nije isporučen njemu već Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Nadan Vidošević Suđenje Vidoševiću Račune za njegovo zemljište uredno sam slala na ime i adresu Komore

Prikupljanje dokumentacije oko zemljišta na Gornjem Prekrižju i rad ovlaštenog geometra stajao je 12.000 kuna. I taj je račun umjesto Vidoševiću isporučen HGK. Kao i onaj od 24.000 kuna koji se odnosio na požurnicu oko parcelacije zemljišta na Gornjem Prekrižju. Izrada ugovora kojim Marija Tudor Vidošević svom sinu Nadanu daruje zemljište na Gornjem Prekrižju stajala je 10.000 kuna. I taj je račun umjesto Vidoševiću isporučen HGK. Kao što je HGK-u isporučen i račun od 10.000 kuna za darovni ugovor kojim Vidošević svojoj kćeri Hani daruje stan na Srebrnjaku. A HGK je platio i 3000 kuna za izradu punomoći kojom Vidošević daje svojoj supruzi Ini Vidošević punomoć za prodaju stana i garaže u Korčulanskoj...

Pozamašna imovina

I malo-pomalo, tvrdi USKOK u optužnici protiv Vidoševića i ostalih optuženih u aferi HGK-Remorker, nakupilo se oko 350.000 kuna koje je HGK platio za uknjižbe pozamašne imovine Nadana Vidoševića i njegove obitelji. O svemu tome detaljno je iskazivala Vesna Rodić, vlasnica agencije Tera nekretnine. Kada je afera HGK-Remorker počela, V. Rodić bila je optužena, no priznala je krivnju te se nagodila s USKOK-om. Uvjetno je osuđena na 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od četiri godine, nakon čega je od optuženice postala svjedokinja. Svjedočila je prošli tjedan na zagrebačkom Županijskom sudu, a osim što je iskazala kakve je sve poslove radila za Vidoševića, naplaćujući to od HGK, gdje je on bio šef, ispričala je i što se događalo nakon što je Zdenka Peternel uhićena. Riječ je o Vidoševićevoj desnoj ruci koja dijeli s njim optuženičku klupu, a V. Rodić kazala je da ju je Z. Peternel pozvala da joj bude svjedok prilikom pretrage stana, nakon što je Z. Peternel uhićena.

– Vidošević je bio na putu, a kada se vratio, došao je u moj ured i pitao me što se dogodilo. Bio je u šoku, reagirao je vrlo emotivno, nikada ga takvog nisam vidjela. Ispričala sam mu što sam znala, a dok je trajala pretraga, od policijske službenice tražila sam da mi kaže o čemu je riječ. Dala mi je da pročitam nalog za pretragu. Tada sam prvi put vidjela ime Igora Premilovca, a iznosi koji su se tamo spominjali, izgledali su mi nestvarno – kazala je V. Rodić.

Objasnila je potom da se Vidošević raspitivao za Z. Peternel, kako je reagirala, u kakvom je stanju... Svjedokinja ja kazala i da je Z. Peternel Vidoševiću bila vrlo važna osoba u Komori, što je prema njezinu mišljenju logično jer su svakodnevno radili zajedno.

No zanimljivije od Vidoševićeve reakcije na uhićenje Z. Peternel jest svjedočenje V. Rodić o kupnji sada već famoznog bagera. Bager je kupio Vidošević, no faktura je isporučena Krašu. V. Rodić je tada, kako je kazala, radila i za Kraš za koji je tražila neko zemljište. Kraš joj je trebao isplatiti akontaciju za troškove, a Vidošević ju je pitao može li Krašu ispostaviti račun kako bi on kupio bager.

Vikala na nju

– Rekao je da je to dogovoreno u Krašu te da samo trebam ispostaviti fakturu za akontaciju. Kazao je da je sve to dogovoreno s Maricom Vidaković. Pristala sam na to što me Vidošević tražio pa sam Krašu poslala dopis u kojem sam tražila isplatu dogovorene akontacije. Bila je riječ o 220.000 kuna. Od te sume, 30.000 kuna bili su moji troškovi, a 190.000 kuna bila je cijena bagera – ispričala je svjedokinja.

No s isplatom novca nije išlo lako jer je na nju, kako je kazala, vikala Jadranka Ivčić, sada također optužena s Vidoševićem.

– Vikala je da je to skupo, a ja sam joj kazala da sam imala troškove od 30.000 kuna. Ona je rekla: “Ma kakvih 30.000 kuna, pa tu je račun od 220.000 kuna!” Kazala sam joj da je tako dogovoreno s Vidoševićem i da to s njim riješi – ispričala je svjedokinja.

Na kraju joj je novac uplaćen, bager je kupljen, no Vidošević nije bio zadovoljan s njim jer je bio premali. Stoga je kupljen drugi na tvrtku V. Rodić, a kako je kazala, razliku u cijeni, 160.000 kuna u gotovini, donijela joj je Ina Vidošević, supruga N. Vidoševića. 

Nadan Vidošević NASTAVAK SUĐENJA Komerički tvrdio da je prao novac za HGK, Vidošević prigovara istinitosti tog iskaza Zagreb: Na Trgu bana Josipa Jelačića otvorena 20. akcija Kupujmo hrvatsko Luka Burilović: 'Svako dijete danas zna za akciju 'Kupujmo hrvatsko'' Pripremno ročište Kalmeta: Ovo je početak kraja mučnog razdoblja za mene i moju obitelj
SNAGA PRIRODE
VIDEO Pješčana oluja progutala grad u Kini: Pogledajte nadrealne prizore
One Minute Sculptures
Cijenjeni umjetnik
Erwin Wurm u Laubi: Budite dio uzbudljivog umjetničkog događaja u Zagrebu