Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naplata prije naplate počela postavljanjem znakova novih zona

Na Vrbiku vozači bacaju novac jer na pločama ne piše ‘1. X.’

pauk
Goran Stanzl/VLM
21.09.2009.
u 23:13

Vozači koji plaćaju SMS-om reagiraju automatski kad vide znak naplate – bez obavijesti Zagrebparking ih vara

– To je velik problem! Moji zaposlenici moraju se snalaziti. Neki dolaze vlakom, ostavljaju automobile na periferiji, pa idu javnim prijevozom.

Nemam ni ja nikakvih pogodnosti, plaćam mjesečno parkiranje u garaži 700 kuna – govori Miro Folnegović, vlasnik triju ugostiteljskih objekata u Branimir centru oko kojih je od ovog ljeta najskuplja naplatna zona. Svojim zaposlenicima pokušava, kaže, izići ususret, pa jednu karticu za parkiranje rabi više zaposlenika, ovisno o smjeni u kojoj rade.

Kamo s test-vozilima
Za desetak dana, dokad bi se aparati Zagrebparkinga trebali pojaviti u svim novim naplatnim zonama, prodajnom salonu Citroena u Savskoj nedostajat će 15-ak mjesta za parkiranje. Darko Horvat, voditelj prodaje, kaže, ne zna gdje će tada ostavljati službena, test-vozila kojima njihovi zaposlenici dolaze na posao, a dosad su se parkirali na besplatnom parkiralištu. Za dobivanje naplatnih kartica po povlaštenim cijenama još se nisu raspitivali.

Srce je nazadovoljno
Projektanticu Jagodu Leinert iz tvrtke AP-92 na Vrbiku zanima kako je pravno moguće da Zagrebparking naplaćuje javne prostore u čijoj izgradnji nije sudjelovao, nego su to financirali građani. Sveučilišni računski centar također je nezadovoljan mogućnostima parkiranja u okolici jer, kako ističe u priopćenju, “promjene koje su se dogodile posljednjih godina u Cvjetnom ne samo što onemogućuju normalno poslovanje Srca nego i ispunjenje nekih zakonskih obveza koje ima Srce kao posebna javna ustanova”.

Da problemi s parkiranjem počinju već na sam spomen Zagrebparkinga, dokazuje primjer naselja Vrbik u kojem su prošloga tjedna postavljene ploče parkirališnih zona. Iako naplata počinje tek 1. listopada, neinformirani vozači već sada plaćaju parkiranje, i to SMS-om.

– Zar se ne plaća? Jeste li sigurni? Znači, bacila sam novac u smeće! Pa zašto barem nisu prekrili te table ili stavili neki natpis?! – nezadovoljna je odgojiteljica Adela Vranješ. Direktor Zagrebparkinga Mate Kraljević takav čin smatra suvišnim.

– Nema potrebe da znakove prekrivamo. Vozače smo obavijestili preko medija o tome kada počinje naplata – kaže Kraljević.

Komentara 11

OB
-obrisani-
11:36 22.09.2009.

Zagrebparking...o njima sve \"najbolje\" , pa šta očekuješ od njih. Samo kao zanimljivost ću navesti da ne postoji zakon kojim bi vas prisilili da platite tu nekakvu njihovu \"kaznu\". Slobodno možete zanemariti. Jest da će pokušati \"prijetiti\" ovrhom, ali ne postoji nijedan zakon koji bi pokrio \"što se točno dešava kad neka privatna firmica pokuša uzurpirati javnu površinu, i bespravno naplaćuje parkiranje\". Ignorirati sa smiješkom.Savjetovao bih uporabu bejzbol palice na tim njihovim automatima, ali ne smijem jer to može ići pod oštećenje tuđe imovine i narušavanje javnog reda i mira . :)

OB
-obrisani-
11:53 22.09.2009.

Pa sad što dalje? Mislim totalno je protuzakonito što su izveli sa uopće naplatom parkinga na javnim prometnicama, jer postoji par primjera gdje su iscrtali \"svoj\" parking na pješačkom prijelazu, a zakon lijepo kaže da nesmiješ parkirati unutar 5 metara od njega nit pod razno. I šta sad ? Dođe neki stranac, parkira na \"takvom mjestu\", plati parkiranje i nakon toga prođe plavac i okine mu kaznu i pozove pauka. Lik se vrati nazad, nema auta, a on je bio kao na \"parkingu\" plaćenom. Prvo ode u policiju prijavit krađu. Onda mu kažu da mu je auto na deponiju. Pa se on pita \"tko je tu lud\"? , i ako je odvjetnik/sudac slučajno, onda tuži zagrebparking za sve što imaju. I još jedna zanimljivost, inače na prkingu koji plaćaš vozilo MORA biti osigurano, što nije slučaj sa lopovparking dot hemeroidi at mile & ekipa. Pa mi reci onda sa svim time gorenavedenim KAKO imaju uopće ikakve zakonske okvire za naplatu parkiranja? Nemaju.

DO
doktorica
08:14 22.09.2009.

Ljudi jedva skucavaju za benzin sada u recesiji,ali Bandiću to nije jasno da nemaju još i za parkiranje jer bi pola zarade dnevno trebali potrošiti za to.Ali tako je to kad seljo dođe u grad .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije