Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BABINA GREDA

Na tavanu s kojeg je dijete ubilo prijatelja pronađene i ručne bombe

babina greda (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/12
10.05.2010.
u 12:59

Protiv oca malodobnog M. K. nadležnim će državnim odvjetništvima biti podnesene prijave zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva iz nehaja te nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih stvari.

BABINA GREDA – Poslije završenog policijskog očevida i u okviru njega obavljenih tzv. obavijesnih razgovora posložene su kockice za Babinu Gredu nezapamćene tragedije u kojoj je 11-godišnji M. K. hicem iz puške u nedjelju poslijepodne ubio godinu dana mlađeg najboljeg prijatelja i susjeda M. P.

>>Očevom puškom 11-godišnjak u igri ubio najboljeg prijatelja

Repetirajuću pušku marke „Mosin-Nagant“ kojom je ubojstvo počinjeno njih su dvojica, kako je utvrđeno, pronašla nekoliko dana ranije na jednom od salaša u okolici sela i sakrili na tavanu obiteljske kuće starijeg dječaka. Za pušku je još znao i njegov brat. Toga kobnog dana braća su se na tavanu igrala puškom kada su vidjeli da kroz dvorište njihovoj kući prilazi M. P. Iz za sada nepoznatih razloga M. K. je u tom trenutku s razdaljine od najviše pet metara u smjeru nesretnog dječaka ispalio metak koji ga je pogodio u glavu iza uha. Liječnik hitne medicinske pomoći mogao je samo konstatirati smrt.

- Neke je pojedinosti još uvijek nemoguće utvrditi jer su djeca jako uplašena, što je i razumljivo. S puškom su se, može se kazati sa sigurnošću, u više navrata igrali isključivo na tavanu dakle izvan vidokruga starijih što opet ne znači da netko s vremena na vrijeme nije trebao malo više pripaziti na njih, upozorava istražna sutkinja Jadranka Kurbel. Temeljem njenoga naloga pretragom istoga tavana pronađeno je različito streljivo i nekoliko ručnih bombi.

Mještani Babine Grede danas su, dan poslije tragedije, bili još uvijek u šoku. Tako ovaj slučaj nije želio komentirati nitko iz Osnovne škole Mijata Stojanovića niti od susjeda, a neraspoložena za davanje bilo kakvih izjava bila je i baka M. K. kod koje su on i brat smješteni odmah u nedjelju navečer. Iz obitelji stradalog dječaka snage da nešto kaže smogao je ipak njegov otac Š. P.

- Supruga, ja i naša ostala tri sina očajni smo i još ne možemo vjerovati da nam se ovo dogodilo. I ja sam bio branitelj, ali nemam nikakvo oružje u kući. Oružje u kući je zlo a djeca i oružje ne idu skupa, rekao je kroz suze neutješni otac.

Protiv oca malodobnog M. K. nadležnim će državnim odvjetništvima biti podnesene prijave zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva iz nehaja te nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih stvari. On je, kako se doznaje, na putu prema Babinoj Gredi iz Raba gdje je dobio posao na jednom od gradilišta, a kući je krenula i njegova supruga koja inače radi u Italiji.

Komentara 9

TN
tamo-neka
13:24 10.05.2010.

...vratite oružje svi vi koji ga još čuvate kao ratne suvenire...

OB
-obrisani-
14:34 10.05.2010.

idiot čuva čak i ručne bombe!!!!

TU
Tupislav
13:47 10.05.2010.

Da vratim oružje - ajde dodji po njega !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije