Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUBROJIV IH POKUŠAO UBITI

Na policajce nasrnuo nožem, čekićem i vatrogasnim aparatom

Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju u policijsku postaju u Šibeniku
Duško Jaramaz/PIXSELL/Ilustracija
22.02.2020.
u 12:20

Tužiteljstvo u optužnici traži da se 58- godišnjaku produlji pritvor jer je u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv, pa postoji opasnost da bi izlaskom na slobodu ponovio djelo

Muškarac (58), optužen je za pokušaj teškog ubojstva i prisilu prema službenoj osobi, a optužnicu je protiv njega podiglo Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku. Optužen je da je 16. srpnja 2019. u 15.30 odbio izaći iz stana i to nakon što su do njegovog stana došla dva policajca i Hitna pomoć. Pozvani su jer je bio psihički rastrojen i neubrojiv, a kako nije htio poslušati policajce i otvoriti im vrata, oni su pozvali vatrogasce, koji su nasilno otvorili vrata stana.

Kada su policajci ušli u stan, 58-godišnjak ih je dočekao s  nožem u ruci, kojeg je skrivao iza leđa. Policajci su ga tražili da izađe iz sobe, a on ih je odbio poslušati. Jedan od policajaca mu je prišao, a 58-godišnjak je nožem nasrnuo na njega, pokušavajući ga ubosti nožem u trbuh.

No policajac se na vrijeme izmaknuo i rukama blokirao  ruku 58-godišnjaka, a u napadu nije bio ozlijeđen.  Kako dvojica policajaca nisu mogli svladati 58-godišnjaka koji je mahao nožem, pozvali su interventnu policiju. No i interventni policajci su imali posla s njim jer ih je na njih nasrnuo vatrogasnim aparatom kojeg je aktivirao. Osim toga polio ih je nepoznatom tekućinom te je mahao nožem i  čekićem pokušavajući napasti policajce. Jednom je čekićem udarao po zaštitnom štitu, a drugog je nožem uspio zarezati po ruci prije no što je svladan.

Tužiteljstvo u optužnici traži da se 58- godišnjaku produlji pritvor jer je u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv, pa postoji opasnost da bi izlaskom na slobodu ponovio djelo. Osim toga  stavljen je i zahtjev da mu se odredi smještaj prema odredbama Zakona o osobama s duševnim smetnjama.

Komentara 1

ZA
Zagy154
13:07 22.02.2020.

U Americi,zemlji visoko razvijene demokracije već bi mu se i cvijeće na grobu osušilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije