Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvava svađa

Na njivi smaknuo pastira pa sa sinom mirno pričekao policajce

ubojstvo Gospić (1)
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/14
26.12.2012.
u 11:09

Ivana Kučana iz Aleksinice, malenoga sela nedaleko od Gospića, ubio je njegov sumještanin i daljnji rođak 55-godišnji Ante Ćaćić

U srijedu ujutro oko 10 sati, dok je vodio stado ovaca prema kući, 300 metara od svoga doma ubijen je 54-godišnji Ivan Kučan iz Aleksinice, malenoga sela nedaleko Gospića. Presudio mu je njegov susjed, sumještanin, daljnji rođak, 55-godišnji Ante Ćaćić.
 
Svemu je kumovao spor oko zemljišta i svađa koja je, kako doznajemo, trajala godinama. Zajedno su odrasli, poznaju se cijeloga života no spor oko zemlje zauvijek će obilježiti dvije obitelji.

– Oko 9.30 sati u mjestu Aleksinica, zaseok Kučani, na livadi je jedna muška osoba ispalila metak iz vatrenog oružja u drugu mušku osobu koja je smrtno stradala. Očevid je završen, a istražne radnje su u tijeku – kratko nam je kazao Zdravko Car, zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu.
 
Neslužbeno doznajemo da je policiju pozvala supruga žrtve, a ubojica je u svojoj kući, u društvu jednog od sinova, mirno pričekao policiju i predao se. Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, ubojica je presreo žrtvu svojim automobilom Fiat Punto te ga na mjestu usmrtio puškom M-48 koju je ilegalno posjedovao.
 
Ubio ga je nedaleko glavne ceste, na njivi pored potoka koja nije bila predmetom njihove dugogodišnje svađe. Samo dva metra od tijela ubijenog stajao je bicikl kojim je navodno došla njegova maloljetna kći. Ona je s majkom više od četiri sata čekala dolazak zamjenika županijske odvjetnice iz Karlovca koji je očevid započeo oko 13.30 sati. Tijelo je do njegovog dolaska bilo prekriveno smeđom dekom.
 
Zatekli smo nećaka ubijenog koji nam je kazao da je slučaj nekoliko puta prijavljivan policiji te tvrdio da je ubojica njegovom ujaku htio ukrasti zemlju. Od mještana pak saznajemo kako je žrtva potencirala sukobe i to ne samo s ubojicom već i s nekim drugim susjedima iz istoga razloga. Navodno je početkom ove godine, tijekom zadnjeg sukoba, i priveden.
 
Iza ubijenog Ivana Kučana ostala je supruga i kćer. Ante Ćaćić otac je dvije kćeri i tri sina od kojih je jedan vlasnik gostionice u Aleksinici. Nekada je živio u kući nekoliko metara udaljenoj od kuće ubijenog i njive na kojoj se dogodilo ubojstvo.

Komentara 6

PI
pila47
10:55 27.12.2012.

Sada treba i njega tak smaknuti i napuniti mu gubicu sa zemljom pa nek onda ima zemlje koliko hoće.

IB
istina_boli
06:33 27.12.2012.

Eto, kolike je ljude maltretiro zbog zemlje, a sad ce je imat puna usta.

LI
liliZG
10:23 27.12.2012.

imovinsko pravni odnosi.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije