Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI MEDIA

N. Jurak je i dalje teško bolesna, suđenje odgođeno do rujna

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
11.06.2019.
u 15:32

U aferi Fima media, Ivo Sander, Nevenka Jurak, Mladen Barišić, Ratko Maček i Branka Pavošević optuženi su da su iz državnih poduzeća preko Fimi medije izvlačili novac kako bi financirali crne fondove HDZ-a. Pričinjena je šteta od oko 70 milijuna kuna

Nevenka Jurak i dalje je teško bolesna te nije sposobna za nastavak suđenja u aferi Fimi media. Naime, u nastavku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio je sudsko- medicinski vještak, nakon što je obrana njemu i sudu dostavila novu medicinsku dokumentaciju.

Sljedeća rasprava je sazvana za rujan kada će se ponovo vještačiti medicinska dokumentacija Nevenke Jurak, kako bi se utvrdila njezina raspravna sposobnost. Ona ima ozbiljnih zdravstvenih problema od rujna lani, a sud svako tri mjeseca provjerava je li joj se stanje popravilo, odnosno je li raspravno sposobna.

U aferi Fima media, Ivo Sander, Nevenka Jurak, Mladen Barišić, Ratko Maček i Branka Pavošević optuženi su da su iz državnih poduzeća preko Fimi medije izvlačili novac kako bi financirali crne fondove HDZ-a. Pričinjena je šteta od oko 70 milijuna kuna. Riječ je o ponovljenom suđenju jer je prvu osuđujuću presudu ukinuo Vrhovni. Optužen je i HDZ, koji je na prvom suđenju bio kažnjen s novčanom kaznom od pet milijuna kuna. 

Komentara 3

GE
generacija57
16:02 11.06.2019.

Što vas plete,papci

GE
generacija57
16:02 11.06.2019.

Što vas plete,papci

BU
Bubalamala
18:50 11.06.2019.

Ide sve u zastaru !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije