Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna Zagorka u obaranju ruku

Muž mi je rekao: Pa dosta si jaka, probaj. I sada sam državna prvakinja

Šakanje
Foto: Iz privatnog albuma
1/3
07.05.2014.
u 16:00

Anita Sovec iz Bedekovčine na državnom prvenstvu u obaranju ruku osvojila je zlato lijevom, a srebro desnom rukom

Troje Zagoraca bavi se neobičnim sportom, a s prvenstvu Hrvatske održanog u Zagrebu vratili su se okićeni s ukupno tri zlata, jednim srebrom i dvije bronce. Riječ je o sportu “armwrestling” odnosno obaranju ruku, u kojem Zagorje sada ima i prvaka i prvakinju.

Jedina Zagorka

Sandro Jagarčec (35) iz Bedekovčine u kategoriji 70 kilograma pobijedio je i lijevom i desnom rukom, dok je Marko Petanjek iz Zlatar Bistrice (27) u istoj kategoriji s obje ruke bio brončani. No, jedina Zagorka u tom sportu je 34-godišnja Anita Sovec iz Bedekovčine, koja je postala državna prvakinja u obaranju lijevom rukom te viceprvakinja desnom rukom.

- Muž mi je u tom sportu od 2009., a 2011. godine došli smo na jedno natjecanje gdje su sudjelovale i žene. Rekao mi je: Pa dosta si jaka, probaj. Odmah sam tamo dogurala do polufinala i svidjelo mi se pa sam nastavila, prisjeća se Anita, koja kaže kako se tek od prošle godine u Hrvatskoj organiziraju prvenstva i turniri za žene jednako kao i za muškarce.

Obiteljski sport

- U Europi se žene profesionalno bave time, u mojem se slučaju radi o strasti i ljubavi prema tom sportu, kaže Anita.Trenira svakodnevno kod kuće sa suprugom i sinom.

- Imamo doma posebno izrađen stol, pa vježbamo na njemu i s utezima. Muž je naravno jači, a sa sinom sam donedavno bila tu negdje. Sada ima 16 godina i ojačao je, pa me i pobjeđuje - kaže Anita, zaključivši da će se baviti ovim sportom dokle god će moći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije