Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

MUP o šokantnom filmu otmice Britt Lapthorne: Istražit ćemo, ali to je čista fantastika

08.02.2009.
u 17:05

Kombi je jurio prema meni. S bočnih vrata visio je muškarac. Pokušao me zgrabiti. To je početak priče Australke Amber koju je prikazala televizija Seven u dokumentarcu o Britt Lapthorne.

Djevojke vreba organizirana banda?

Prijateljice su vikale
Australski novinari nisu donosili zaključke, već su skupili priče triju mladih žena koje su u Dubrovniku, kako su ispričale, umalo postale žrtve otmica te postavili pitanje: Je li se takvo što dogodilo i Britt? Dubrovačka policija navode iz dokumentarca odbacuje.

– Odjednom su se oko mene pojavili muškarci, njih sedam... – nastavlja priču Amber: – Vikali su “Policija, pođite s nama”. Imali su oružje... Jednog sam pogledala u oči. Bio je to isti čovjek koji me htio zgrabiti. Prijateljice su dotrčale vičući, a muškarci su se razbježali – kaže Amber.

Ministar policije Tomislav Karamarko kazao je da je riječ o “špekulacijama i znanstvenoj fantastici” te dodao da to “uopće ne bi komentirao”. Na upit o dokazima da je bilo otmica, kazao je: – Mi ćemo to istražiti, ali to nije istina. Ne mogu komentirati špekulacije, sto različitih glasina može imati sto različitih verzija i to ne želim komentirati. Te slike u glasilima nisu lijepe slike o Hrvatskoj, ali je sigurno da na njih ne možemo utjecati, odnosno na to što će netko pisati.

Slijedi analiza
Većina Dubrovčana misli da film nema veze sa stvarnošću. To je potvrdio i Zlatko Sokolar, načelnik PU dubrovačko-neretvanske.


– Nismo dobili nijednu prijavu o otmici ili pokušaju otmice stranih državljanki, a ni prijavu o tome da se netko lažno predstavljao kao policajac. Stvari iznesene u filmu detaljno ćemo analizirati – rekao je Sokolar te ponovio da je obdukcijom utvrđeno da nema tragova nasilja na Brittinu tijelu.

– Dubrovnik je mali grad, pa bi valjda netko čuo da oko mog kluba operiraju otmičari. Ovakve insinuacije me vrijeđaju jer nas se želi prikazati kao zemlju divljaka - kaže vlasnik Fuega Vinko Cosmai.

– Činjenice iz ovog filma služe za stvaranje atmosfere linča i ja ih pripisujem novinarskom senzacionalnizmu. Ako naša policija nema spoznaja o djelovanju nekakve organizirane grupe koja se bavi otmicama, onda je to tako. Naše granice s Crnom Gorom i BiH još su uvijek pod posebnim režimom, to također isključuje mogućnost da se takve stvari odvijaju u Dubrovniku - istaknuo je dubrovački dogradonačlnik Antun Kisić. Na Facebooku je osnovana i grupa “Dubrovnik je siguran grad”.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije