Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija U ZAGREBU

Motociklisti i biciklisti oprez! Ovog vikenda bit ćete pod posebnim nadzorom policije

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
23.08.2019.
u 14:39

Sankcionirat će se i prekršaji poput parkiranja vozila po biciklističkim površinama, kao i kretanje motocikala po biciklističkim trakama.

Svi vozači vozila na dva kotača ovog će petka i subote biti pod povećanim nadzorom. Zagrebačka policija najavila je Akciju nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala čiji je cilj povećanje razine sigurnosti u prometu, kao i sprječavanje najtežih prometnih prekršaja povezanih s ovim vozačima.

Posebna će se pažnja obratiti na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, ali i upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu.

Nadzirat će se i biciklisti, tj. učestali prekršaji poput vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti.

Istovremeno, sankcionirat će se i prekršaji poput parkiranja vozila po biciklističkim površinama, kao i kretanje motocikala po biciklističkim trakama.

 

Ključne riječi

Komentara 2

DD
dr dragon
04:53 24.08.2019.

Onda ja idem autom na posao!?

AN
Antidominium
18:44 23.08.2019.

Tko poznaje Borongajsku cestu zna da mu je bolje voziti se po nogostupu od Vukomerca do Kolarove gdje ima jako malo pješaka. Cesta je ravna i vozi se jako brzo i po život je opasno voziti se biciklom po kolniku.. Kada bih bio kažnjen, onda bih iz ,,dišpeta" vozio i kada ne idem na posao pa neka me onda policija kazni. Ja u tom slučaju kažnjavam stotine vozila koji moraju voziti desetak na sat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije