Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevaranti u akciji

'Morate zamijeniti sve kunske novčanice, a u banci je gužva pa ćemo mi doći po novac'

Novac/Ilustracija
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
05.05.2020.
u 12:40

Od dvije starice su na prevaru dobili 32 tisuće kuna, a sve su prethodno dogovorili u telefonskom razgovoru

Dvojica muškaraca u dobi od 42 i 49 godina sumnjiče se za prevaru 80-godišnjakinje i 83-godišnjakinje. Kako je priopćila zagrebačka policija, sumnja se da je 49-godišnjak 27. veljače nazvao 80-godišnjakinju.

Kazao joj je da zbog pravila koje vrijede u EU treba zamijeniti sve kunske novčanice. Ponudio se da će on doći po novac, kako ona ne bi hodala do banke. Žena je pristala, pa mu je predala novac po koji je on došao na njezinu kućnu adresu.

Na isti su način, kako se sumnja, 42-godišnjak i 49-godišnjak 22. srpnja 2019. prevarili i 83-godišnjakinju. I nju su prethodno nazvali telefonom.

-  Zbog pravila koja vrijede u EU, uskoro će se morati zamijeniti sve kunske novčanice. Kako će u bankama zbog toga biti velike gužve, mi ćemo doći do vas po novac - kazali su prevaranti 83-godišnjakinji.

S njom su se potom našli na području Susedgrada, nakon čega im je ona predala novac. Prevaranti su obje žene oštetili za oko 32 tisuće kuna, a policija ponovo upozorava građane, pogotovo one starije dobi, da ne puštaju nepoznate osobe u kuću, da budu oprezni te da ne daju svoje osobne podatke nepoznatim osobama.

Komentara 1

KO
Kokoiduhovi
13:06 05.05.2020.

Moja lova je kod Culeja, Đakića, Kalmete, Kirina....ima oko 2.5 milijuna kn. Dečki, uzmite tu lovu - recite da vas ja šaljem - zamjenite i meni dostavite 20%, a ostalo vama za trud i muku. Jel' pošteno? 'ko je jamio - jamio je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije