Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne nasjedajte

Preko društvene mreže prevaren za više od tisuću kuna

Ilustracija
Foto: Getty Images
30.04.2020.
u 08:55

Iz Policijske uprave požeško-slavonske upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije

Muškarac (64) s požeškog područja u srijedu je prijavio policiji da mu se u prosincu prošle godine putem društvene mreže javio prijatelj koji je od njega tražio novčani iznos za kupnju uređaja za što su mu potrebni bonovi. Tom prilikom on je kupio paysafecard bonove u iznosu od preko tisuću kuna.

Naknadnim razgovorom s prijateljem utvrdio je da on od njega nije tražio nikakve bonove i da mu je profil na društvenoj mreži hakiran, te se ispostavilo da je prevaren. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave.

Iz Policijske uprave požeško-slavonske upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi i sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

- Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192 - poručili su iz policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije