Naslovnica Vijesti Crna kronika

Mladići godinama teroriziraju Slatinjane: 'Srušili su me i cipelarili, nekoliko dana sam jeo na slamku'

Alen Pavić, koji živi samo dvadeset metara od kluba u kojem se dogodio posljednji napad, iskreno kaže: "Strah me je hodati po gradu". – Napadaju me, već tri puta sam se potukao, lupaju po ogradi, gađaju mi psa bocama, pišaju, povraćaju, ma odvratno – kaže.
11. srpnja 2019. u 22:06 45 komentara 22247 prikaza
Tučnjava u Slatini
Foto: Screenshot RTL

Skupina od desetak mladića godinama terorizira građane Slatine, a neke od njihovih žrtava ispričale su svoja neugodna i bolna iskustva za Potragu RTL-a.

Pucnjava u Đakovu - Marijan, brat osumnjičenog Andrije Masakr u Đakovu Brat blizanac napadača u suzama: 'Nije to trebao učiniti. Ništa mu ne fali, ništa!'

Mještani kažu da se teror uvijek provodi prema istome modelu: vikendom između dva i pet ujutro i uvijek u jednom od klubova koji rade noću, prenose Vijesti.hr.

– Te sam večeri radio svoj konobarski posao dok iz jedne grupe koja je slavila rođendan dotični dečko nije počeo fućkati za mnom. Odgovorio sam mu da sam konobar, a ne pas i da se ne odazivam na fućkanje, nakon čega mi je doletjela pepeljara s udaljenosti od dva-tri metra u glavu. Nakon toga krenuo sam na šank nazvati policiju, vidi se na snimci da me ekipa nije pustila unutra i počeli su me mlatiti čime su stigli. Bocama, pepeljarama, čašama, čak su neki krenuli i stolcima – ispričao je teško pretučeni konobar u narodnjačkom klubu Danijel Relatić (22) koji je dobio frakturu očne šupljine, potres mozga, sedam šavova na glavi i modrice po cijelom tijelu. Vlasnik je sve samo promatrao, redara u klubu nije bilo. 

katedrala Sve je zabilježio kamerom Britanac se usred noći popeo na zagrebačku katedralu i skočio

Slične priče iznijeli su i drugi, poput Matije Kordića, kojeg su iz njemu nepoznatog razloga napala šestorica-sedmorica.

– Kada su me počeli udarati, ja sam jednog uspio udariti, branio sam se. Onda su me srušili na pod i svi su me cipelarili, razbili mi usnicu, nekoliko dana sam jeo i pio na slamku, glava mi je bila razbijena. Pao sam na neko staklo – kaže Kordić.

Alen Pavić, koji živi samo dvadeset metara od kluba u kojem se dogodio posljednji napad, iskreno kaže: "Strah me je hodati po gradu."

Nesreća na naplatnim kućicama Sv Helena Četvero ozlijeđenih Sudar tri automobila - udarom pomaknuo kućicu, na toj strani je sjedila blagajnica

– Napadaju me, već tri puta sam se potukao, lupaju po ogradi, gađaju mi psa bocama, pišaju, povraćaju, ma odvratno – kaže.

Kako pišu Vijesti.hr, mladići koji prave probleme u Slatini žive u obližnjem selu Ćeralije. U to i još nekoliko sela nakon rata doselili su se Hrvati s Kosova, a većina njih danas živi u skladu sa starosjediocima. Međutim, ovi koji rade probleme ne dijele sudbinu s ostalim stanovništvom jer već godinama rade u inozemstvu, a teror počinje vikendom kad dolaze kući. Mnogi Slatinčani za probleme krive policiju koja se tih mladića, kažu, boji pa ne reagiraju.

– Eto, oni se i sada sakriju iza zgrade. Kad ja nemam pojas, kazne me s 500 kuna, a kada oni prebiju dečka namrtvo, nikome ništa. I to je tako 20 godina – kaže Boris Tepeš.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • Avatar navijač
  navijač:

  Svatko te terorizira onoliko koliko mu dozvoliš.

 • Avatar magarac.joVo adminovbrat
  magarac.joVo adminovbrat:

  nije kriva policija... krivi su šefovi policije.... trojica istreniranih momaka mogu razbucati 6-7 ovakvih klipana ,ali samo ako su sigurni da će ih šefovi zaštititi....

 • Maro:

  Dakle Janjevci tak recite. Policija ih izbjegava jer ih šefovi i pravosudje ne štiti. Boje ih se vjerojatno i suci da im ne zakolju nekoga jer kod njih vlada zakon albanske bese. Ako takneš njihovog nema majci nagrabusiti ces ali ... prikaži još! ako sustav pokaže zube ne rade to. U Njemačkoj i Sloveniji su kao bubice