Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mladi SDP-ovci zgazili "Zid nepravde hrvatskog naroda"

Riječani su nabrojali mnoge nepravde, one koji su doživjeli osobno i one koje su sveprisutne u hrvatskom društvu, najviše kritika, psovki i uvreda upućeno je vladajućima, no ni SDP-ovci nisu bili pošteđeni
05. travnja 2011. u 17:13 40 komentara 1 prikaza
Zid-Sdp06
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

“Zid nepravde hrvatskog naroda” naziv je performansa Foruma mladih SDP-a Rijeka održanog danas poslijepodne na Jadranskom trgu u Rijeci. Tijekom deset dana u ožujku skupljali su na pločama od stiropora poruke građana koje se odnose na njihovo nezadovoljstvo kvalitetom života u Hrvatskoj. Od tih su ploča sagradili zid, dug 25 metara i visok dva metra, kojeg su danas zgazili ispred ispred sjedišta HDZ-a.

Prvotno je bilo zamišljeno da zid sruše, ali su zbog bure odlučili drugačije iskazati svoj bunt. Na performansu se pojavio i SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović. HDZ-ovci im nisu ostali dužni, na balkonu njihova sjedišta izvjesili su poruke - “Cijena bazena - Amsterdam Arena”, “Plaža Kantrida = Obijev zaljev”, “Tržnice Rijeka - slika našeg grada”.

 Mladi SDP-ovci su pak ovom akcijom željeli, kazali su, simbolično pokazati i dokazati da su svjesni da žive u nepravednom svijetu, da je za tu nepravdu netko kriv te da na nju nisu “pravomoćno osuđeni”. Drže da je gaženje “zida nepravde” dovoljno jasna i glasna poruka i simbolična utjeha za situaciju u kojoj se građani Hrvatske nalaze.

A Riječani su nabrojali mnoge nepravde, one koji su doživjeli osobno ili pak one koje su sveprisutne u hrvatskom društvu, najviše kritika, psovki i uvreda upućeno je vladajućima, no u nekima od njih ni SDP-ovci nisu pošteđeni. “Sve mi je nepravedno, sve utječe na ljudske živce neljudski, samo li pomislim na politiku”, “Treba sastaviti kriznu Vladu!”, “Nismo ovce, a vi niste zavavek i zato smo za promjene!”, “Fina nam napravi ovrhe bez objašnjenja. Zašto? Nakon 41 godina radnog staža na Zavodu sam bez jedne kune naknade, bando nesposobna”, “Raspiši izbore. Sanader je prvi ušao u EU. I ostao!”, “Hoćete i prodani bubreg oporezovati? Dolje Jaca!”, “SDP i HDZ = nepravda, lopovi, manipulatori!”, “Vlada je kupleraj. Treba mijenjat kurbe, a ne plahte”, “U ratu su neki dobili metak, a neki imetak”, “Hrvati, dužni za vavik!”, “Tko će nam pomoći u ovoj kaljuži jada i tuge? Gladan sam! Smeta mi kriza, ali nije stvar u građanima, nego u političarima!”, “Nema sutra!”, “Guske u magli, tuke u Europi!”, “Političari, korizma je, bar sad ne lažite i ne kradite!” tek su neke od poruka građana Rijeke.

Hrvatski institut za financije
Put do poslovnog uspjeha
Usavršite svoje znanje u upravljanju projektima
  • Agramer198:

    Budali je uvijek lijepo.. A onda su svi otišli na grah i kobasice pjevajući internacionalu...

  • B Kosa:

    Partizancad sta vi znate sta je pravda vi bi neku komunisticku pravdu zaveli nikada od vas Hrvata koga slijedite

  • Juda ben Tudum:

    jovanovicu treba uvesti PDV na zlicice i igle da se proracun malo napuni