Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ČUO SE JAK PRASAK'

Mještanin koji je pronašao jednog pilota: 'Ležao je na leđima, bio je ozlijeđen'. Drugi pilot sam je izašao iz šume

pad MIG-a
Foto: icv.hr
1/8
06.12.2022.
u 16:49

Drugog pilota pronašao je hrvatski branitelj Mika Matić iz Voćina koji je pomogao spašavateljima snaći se u nepristupačnom području. Prvi pilot sam je izašao iz šume

Kod Voćina u Virovitičko-podravskoj županiji nešto prije 14 sati srušio se zrakoplov MiG-21, a piloti su se prilikom pada katapultirali te su obojica pronađena živa. Pronađen je i zrakoplov te su vatrogasci na mjestu pada. 

Prema riječima županijske vatrogasne zapovjednice Mateje Fras Venus, vatrogasci DVD-a Voćin su odmah izašli na teren te krenuli k mjestu pada aviona. Dolaskom do mjesta događaja ugasili su požar na olupini aviona.

Novinari portala icv.hr razgovarali su s mještankom Voćina Anđom Ašić koja je pomogla prvom pilotu. Katapultirao se iz aviona u šumu te sam krenuo potražiti pomoć.

– Izašao je iz šume dezorijentiran. Rekao je kako se ničeg ne sjeća i da je bila magla. Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć, koji su brzo došli i pružili mu pomoć – rekla je.

Drugog pilota pronašao je hrvatski branitelj Mika Matić iz Voćina koji je pomogao spašavateljima snaći se u nepristupačnom području. S njim je razgovarala naša novinarka Suzana Lepan Štefančić. 

 

– Krenuo sam pomoći jer sam vidio da helikopter prelijeće ovo područje. Ponudio sam pomoć spašavateljima jer se snalazim ovdje. Tako sam i prvi stigao do pilota. Ležao je na leđima. Živ, ali ozlijeđen – rekao je mještanin Matić. Ispričao je kako je čuo jak prasak te da je odmah krenuo prema mjestu nesreće. 

– Odmah je došao vojni helikopter, znao sam da će ga i oni odmah locirati – ispričao je Matić. 

pad MIG-a
1/13
Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
17:36 06.12.2022.

ljudski životi su važni!

PR
prajdali100
17:14 06.12.2022.

Tužno je stanje HV.I gle čuda,nitko nije odgovoran.U onom jadu od Sabora nitko ne postavlja pitanja o stanju Vojske i o nacionalnoj sigurnosti.Nevjerojatno.

Avatar Milisav_Gabo
Milisav_Gabo
17:56 06.12.2022.

Već vidim naslov u Pupovčevim 'Novostima': 'Oba su pala !'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije