Kad krenete po Hercegovini potražiti vrhunsku blatinu ili žilavku, vjerojatno ćete se iznenaditi kad vas dobri poznavatelji tamošnje enološke scene upute u podrum u strogom centru jednoga grada. Obično su vinarije izvan gradskih vreva, na skrovitim mjestima gdje se skupljaju hedonisti, ali ova otmjena vinarija u centru Čitluka po svemu je posebna, pa tako i po svojoj lokaciji. Podrum je 1979. sagradio Paško Brkić, a vinariju je nakon njegove smrti, deset godina poslije, naslijedio sin Josip s nepunih 20 godina.
Ova vinarija bila je prvi privatni podrum u Hercegovini namjenski sagrađen za proizvodnju vina. Ali Brkići u bivšem sustavu nisu mogli imati svoje butelje, smjeli su prodavati samo rinfuzno vino. Trebalo je čekati sve do 1993. kada je Vlada Herceg-Bosne donijela zakon da i privatnici mogu buteljirati vina. U jednome, Josip je ustrajan do danas.
'Mjesec mi je pomoćni vinar jer gravitacijom miješa taloge, zato sam vino nazvao Mjesečar'
Josipu pomaže cijela obitelj – sinovi Paško, Jozo i Filip i supruga Draženka
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.