Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ITALIJA

Mjerama talijanske vlade obiteljima se uzima još tisuću eura na godinu

siromaštvo
15.07.2011.
u 13:26

Mjere talijanske vlade desnog centra za pokriće državnog duga oduzet će talijanskim obiteljima tisuću eura na godinu

RIM – U Italiji je tri milijuna siromašnih, a čak osam milijuna ima velike financijske teškoće od ukupno 60 milijuna Talijana, obznanio je danas statistički zavod (ISTAT). A vlada desnog centra premijera Silvija Berlusconija u parlamentu je predložila mjere štednje koje će, u prosjeku, talijanske obitelji stajati tisuću eura na godinu.

Već od ponedjeljka Talijani će morati plaćati liječničke uputnice po deset eura, što znači da će samo zahtjev za specijalistički pregled stajati i do 50 eura. Vladin prijedlog rezova od 70 milijardi eura do 2014. godine predviđa smanjenje poreznih povlastica za plaćanje vrtića, školovanje, djecu itd. Izračunato je da će ta davanja za pokrivanje državnog duga svaku talijansku obitelj stajati tisuću eura na godinu.

Upravo je danas ISTAT obznanio stupanj siromaštva u Italiji. Računa se da je dvočlana obitelj siromašna ako nema 992,46 eura na mjesec za životne troškove te kako u tu skupinu siromašnih ulazi čak 4,6 posto talijanskih građana. Dakle, sve su dvočlane obitelji koje imaju manje od tisuću eura na mjesec prema statistici siromašne. Kvote za višebrojne obitelji drukčije su, ali temelje se na tih tisuću eura za dvočlanu obitelj.

Oporbeni lijevi centar traži ostavku Berlusconijeve vlade, koju optužuje da je osiromašila građane te da se i novim mjerama vodila motom "uzmimo siromašnima da bismo dali bogatima".

Ključne riječi

Komentara 5

MA
marinkomarinko
14:48 15.07.2011.

baš ih žalim

MA
maraosta
15:33 15.07.2011.

Italiji je strateški inters da Hrvatska uđe u uniju.Talijani su četrdesetih godina dvadesetog stolječa svoj životni prostor željeli proširiti oružjem, a danas to žele napraviti novcem.Lakše i jeftinije je tuđi teritorij kupiti, nego za njega ratovati.

DU
Deleted user
16:57 15.07.2011.

Po kriteriju da za dvoje treba 1000 eura mjesečno i u Hrvatskoj je 3 000 000 siromašnih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije