Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ustavni sud ponavlja primjedbe iz 2010.

Miroslav Šeparović upozorava: Nezamislivo je da idemo na izbore bez promjene izbornih jedinica! To će biti neustavno

28.10.2022.
u 09:39

Ističe kako mu je nezamislivo da bi se još jedni izbori mogli provesti bez promjene izbornih jedinica jer bi to utjecalo na njihovu ustavnost. Podsjetimo, Ustavni sud je još 2010. godine upozorio Sabor da izborne jedinice krše zakonski zahtjev po kojemu u broju birača ne bi smjele odstupati više od pet posto od prosjeka.

Komentara 15

SS
simpatican.simpa
10:21 28.10.2022.

Koliko je samo ustavni sud donio neustavnih odluka. Zašto dozvoljavaju izborne inženjeringe, da stranka dobije 30% i ima većinu u saboru, pa glasovi manjina koje nigdje u svijetu ne mogu održavati većinu u saboru, od pljačke Agrokora, INA-e i mnogih drugi odluka i šutnji, nečinjena..

DR
drogerasM
10:00 28.10.2022.

Kome se ovaj obraca, pa zar to nije njegov posao? Ustavni sud je odmah sljedece izbore nakon tog upozorenja trebao proglasiti neustavnim jer nije provedena nuzna reforma te blokirati formiranje vlade. Znaci da su oni dopustili krsenje ustava vise puta. Je li ustavni sud radi za ustav ili korumpirane stranke koje krse ustav? Javi Plenkovicu da niti ne pomislja nove izbore bez reforme, radi nesto uhljebe!

GB
Gavrlio bez principa
10:00 28.10.2022.

Već 20 godina imamo neustavne izborne jedinice, pa i Šeparović i Ustavni sud šute i sve što rade je da pljačkaju narodne referendume. Čemu sad ovaj preokret?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?