Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježavanje 25. obljetnice osnivanja Višegradske skupine

Kovač: Hrvatska će usporedno s jugoistočnoeuropskom jačati srednjoeuropsku suradnju

Kovač
Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova
1/2
08.03.2016.
u 20:23

Veleposlanik Češke, zemlje koja trenutačno predsjeda Višegradskom skupinom, Martin Košatka, kazao je kako članice V4 žele surađivati s drugim zemljama, a posebice sa susjedima, kao što je Hrvatska.

Četiri zemlje Višegradske skupine (Češka, Mađarska, Poljska i Slovačka) zajedno djeluju na planu europske i vanjske politike i time doprinose i Europskoj uniji jer se mora slušati njihov glas. Zato Hrvatska želi jače surađivati s tim zemljama. Poručio je to večeras  u Zagrebu na obilježavanju 25. obljetnice osnivanja Višegradske skupine V4, ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač.  

Kovač je naglasio da Hrvatska ima jedinstvenu vanjsku i europsku politiku i da će usporedno s horizontalnom, jugoistočnoeuropskom suradnjom jačati vertikalnu, srednjoeuropsku suradnju, na tragu inicijative Jadran-Baltik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Veleposlanik Češke, zemlje koja trenutačno predsjeda Višegradskom skupinom, Martin Košatka, kazao je kako članice V4 žele surađivati s drugim zemljama, a posebice sa susjedima, kao što je Hrvatska.

>> Kovač: BiH će u Hrvatskoj imati partnera u provedbi reformi koje su potrebne kako bi bio postignut cilj ulaska u EU 

>> Prvi susret Grabar-Kitarović i Oreškovića nakon njene odluke o razrješenju Lozančića

Komentara 7

AP
apolon
20:53 08.03.2016.

Svatko tko uvažava nacionalne interese...Može samo pozdraviti novo Hrvatsko strateško-pozicioniranje !

DU
Deleted user
22:24 08.03.2016.

"Usporedno s jugoistočnom..." Ja sam zgrožen što se region uspoređuje sa ponosnim zemljama višegradske skupine. Zgrožen. Prestrašno. Jasno je da je ovo priča za naivne... Dakle ili totalni odmak od regiona ili ništa.

BU
Bubalamala
23:02 08.03.2016.

Zašto se Slovenija ne pozicionira uz V 4 , zato što postoji realna bojazan da če se EU podijeliti na dva djela i to istočni i zapadni pa bi i za Hrvatsku bilo bolje da se pozicionira na liniji Skandinavija Jadran a ne Baltik .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije