Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Miro Bulj: Ministar Marić uvodi harač kojim ciljano uništava male iznajmljivače u korist velikih igrača

Most se usprotivio podizanju paušalnog poreza iznajmljivačima
04. siječnja 2019. u 13:24 23 komentara 1584 prikaza
Miro Bulj
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

-Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak i Pravilnik o paušalnom oporezivanju djelatnosti iznajmljivanja i organiziranja smještaja u turizmu vrlo značajno utječu na gotovo 100 000 malih iznajmljivača. Iako oni čine gotovo 56 posto ukupnog kapaciteta, ministar Marić uvodi im harač kako bi ih ciljano uništio i pogodovao velikim igračima – izjavio je Mostov saborski zastupnik  Miro Bulj.

Trenuci iz Sabora pregled godine Burno u Saboru: Umalo tučnjave, dramatična svjedočanstva, pozivi na naoružavanje...

-Lokalnim šerifima se dalo na volju da određuju koliko će mali iznajmljivači morati platiti, a to može biti i pet puta skuplje. Do sad se plaćalo od 150 do 300 kuna, sada se visina može odrediti i do 1500 kuna, a ako predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave do 31. siječnja 2019. ne donesu odluku o visini paušalnog poreza, Zakonom je utvrđena visina poreza u iznosu od 750 kuna po krevetu. Tražio sam amandmanom da se to zaustavi, jer je protuustavno! - izjavio je Miro Bulj.

Božo Petrov Božo Petrov: 'Vladajući su Sabor pretvorili u tržnicu i automat za glasovanje'

Podnio je 4. prosinca prijedlog za ocjenu ustavnosti spornog članka. Zakona, a organizirat će i okrugli stol o ovom problemu.
-Pozivam sve da preuzmu peticiju protiv ovog harača ministra Marića s moje web stranice i traže od svojih jedinica lokalne samouprave da ne rade protiv malih iznajmljivača. Zašto im se zabranjuje upotreba hrane, pansion i polupansion? Zašto se tak sad najavljuje donošenje Strategije razvoja turizma? Skandalozno je da se kontinuirano pogoduje velikim hotelskim lancima i kućama i time zadaju neugodni udarci našim građanima – malim iznajmljivačima.“ – izjavio je Miro Bulj.

>> Pogledajte video: Bulj na konferenciji za medije

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  "Takozvani Mali iznajmljivači i jesu glavna mostova klijentela. U tusristickoj sezoni ima ih "ko gljiva poslije kise, ljeti izbacuju Hrvate iz stanova da bi ih iznajmljivali turistima , naj bolje na crno i bez lipe poreza. Ne bi me cudilo ... prikaži još!lo da i Bulj iznajmljuje , ne laje kuja radi sela...

 • TrvtkoKomadina01:

  Marić uvodi harač na panjeve, zna se da je zbog toga sinjski krojač gaća zbog toga ugrožen.

 • Avatar ilija.pravednik
  ilija.pravednik:

  Stručnjak ili čoban? molim vase misljenje.