Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.01.2016. u 15:39

Kada se sve zbroji i oduzme, Timov tim zaslužuje prolaznu ocjenu.

Kada se sve zbroji i oduzme, Timov tim zaslužuje prolaznu ocjenu. Za prolaz nije presudna toliko stručnost i kvaliteta novih ministara, o čemu možemo raspravljati nadugo i naširoko, nego prije svega velika želja i volja da se pokrenu promjene. U posljednjih dvadesetak godina upravo je nedostatak političke volje da se uhvatimo ukoštac s najvećim problemima bio glavni uzrok naše stagnacije. Tako je i s ostalim problemima u hrvatskom društvu.

Koliko god Timov tim bio heterogen i koliko god mu nedostaje političke kompaktnosti, još uvijek ima dobre izglede da bude najuspješnija vlada u ovom mileniju. Treba pritom biti pošten i reći da i nema neku jaku konkurenciju. Ivica Račan uglavnom je svoj uspjeh temeljio na zaduživanju i bježanju od svih škakljivih pitanja, dok o korumpiranom Ivi Sanaderu nije vrijedno trošiti riječi. Vlada Zorana Milanovića napravila je značajan pomak u “pospremanju” države, ali je bila izuzetno kukavička kada je riječ o onome što kolokvijalno zovemo “bolnim rezovima”. Milanović je bježao od toga kao vrag od tamjana.

Za neke nedorečenosti u izboru novih ministara imamo razumijevanja. Ali nema opravdanja za to što u novoj vladi imamo samo tri žene. Nažalost, u ovoj mačističkoj i balkanskoj kulturi (to je vrlo prikladan izraz) žene u politici su još uvijek samo ukras koji se postavlja u manje važna ministarstva.

Teško će me HDZ uvjeriti da je Ivana Maletić svojevoljno odustala od ministarske pozicije. Prije će biti da su je njezini muški kolege nagovorili da “dobrovoljno” ustupi mjesto – muškarcu. Drugi veliki grijeh ide na dušu Bože Petrova. Nikako se ne može braniti činjenica da čak četvorica od sedmero Mostovih članova Vlade dolaze iz zavičaja Bože Petrova. To je puno gore od biranja ljudi po stranačkom ključu. Teško će nas Božo Petrov uvjeriti da su Metkovci, koliko god nam osobno bili jako simpatični, toliko sposobniji, pametniji i stručniji od ostalih Hrvata. Ministri nisu mandarine pa da rastu samo u dolini Neretve.     

>> HDZ i Most još nisu potpisali: 'Bez sporazuma nema ni Vlade'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije