Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo zdravstva poručuje: Otvoreni smo za dijalog o Imunološkom zavodu

Ispred Ministarstva zdravstva sindikalce je primio državni tajnik Željko Plazonić, pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić, pomoćnica ministra Delfa Radić Krišto i njihovi suradnici sa željom da se na radnom sastanku zajednički razmotre pitanja vezana uz Imunološki zavod, stoji u priopćenju
16. siječnja 2017. u 14:24 1 komentara 641 prikaza
Milan Kujundžić
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL

Ministarstvo zdravstva priopćilo je danas, nakon što su sindikalni povjerenici Imunološkog zavoda (IMZ) napustili sastanak jer na njega nije došao ministar zdravstva Milan Kujundžić, već predstavnici ministarstva koji se bave problemom IMZ-a, kako je uvijek otvoreno za dijalog o svim konstruktivnim inicijativama usmjerenim na dugoročno rješavanje problema Imunološkog zavoda.

Ministarstvo zdravstva naglašava kako je sindikalne predstavnike primilo izaslanstvo ministarstva u kojem su osim državnog tajnika i pomoćnice ministra bili i stručnjaci upoznati s problematikom Imunološkog zavoda s ciljem održavanja kvalitetnog radnog sastanka, te kako je uvijek otvoreno za dijalog o svim konstruktivnim inicijativama usmjerenim na dugoročno rješavanje problema Imunološkog zavoda.

Ispred Ministarstva zdravstva sindikalce je primio državni tajnik Željko Plazonić, pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić, pomoćnica ministra Delfa Radić Krišto i njihovi suradnici sa željom da se na radnom sastanku zajednički razmotre pitanja vezana uz Imunološki zavod, stoji u priopćenju.

Milna Kujundžić MILAN KUJUNDŽIĆ: Za spas Imunološkog zavoda potrebno je najmanje 60 milijuna kuna Milan Bandić SASTANAK S PREDSTAVNICIMA SINDIKATA Bandić poručio Vladi da je Zagreb istinski partner za Imunološki: 'Tri godine se mučim k'o Jezuš Kristuš'

Međutim, sindikalci nezadovoljni činjenicom što ih nije primio ministar Kujundžić nisu željeli sudjelovati na sastanku već su ga odmah po početku napustili, izrazivši stajalište kako njihov sugovornik za rješavanje problema IMZ-a može biti samo ministar.

U ime sindikalaca na sastanak su došli predsjednik Sindikata energetike, kemije i nemetala Hrvatske Željko Klaus i sindikalna povjerenica IMZ-a Lidija Jagarinec te Lea Lupret Prugovečki, vršiteljica dužnosti ravnateljice Imunološkog zavoda kao predstavnik uprave, navodi se u priopćenju.

Samostalni sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske tražio je sastanak nakon što je 10. siječnja uputio pismo članovima Vlade tražeći početak pozitivnog rješavanja slučaja IMZ-a koji bi, po njihovu mišljenju, trebao ostati u državnom vlasništvu i nastaviti proizvodnju krvnih derivata i cjepiva, za što treba uložiti najmanje 60-ak milijuna eura.

>> Ministar Kujundžić osnovao povjerenstvo za Imunološki zavod

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • osica:

    Svakako treba imati podatke i stručnjake za detaljnu analizu stanja u Imunološkom i da netko stručno i odgovorno kaže: Treba nam " to i to" Ovako , svako malo i sa svima odgovornim "dimna zavjesa za javnost". S jedne strane ... prikaži još! strane "važnost , pa mislimo da ćemo svi umrijeti bez Imunološkog, đto pokazuje "ono skupljanje novca za spas...." , s druge pak strane ništa konkretno se ne događa godinama. " Djeluje mi kao zvečka za nas, a ja ipak mislim da treba reći , ono što treba. Ima ili nema i kada spasa.