Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplave

Ministarstvo objavilo tablicu s podacima o svakoj poplavljenoj ARKOD-parceli

poplave
Foto: Ministarstvo poljoprivrede
09.10.2014.
u 14:29

Na javnom ARKOD-pregledniku svima su dostupni podaci za svaku pojedinu zemljišnu parcelu

Kako bi svi poljoprivrednici i zainteresirana javnost mogli vidjeti kome je i za koju vrstu poljoprivredne kulture isplaćena potpora za provedbu naknadne sjetve zbog poplava za 2014. godinu, Ministarstvo poljoprivrede objavilo je tablicu s podacima o svakoj pojedinoj poplavljenoj ARKOD-parceli i kulturi koja na njoj raste.

Kako bi svaki poljoprivrednik mogao provjeriti koje su poplavljene poljoprivredne površine ušle u izračun, na javnom ARKOD-pregledniku svima su dostupni podaci za svaku pojedinu zemljišnu parcelu, priopćili su iz Ministarstva.

Podsjetimo, temeljem podataka Hrvatskih voda o poljoprivrednim površinama zahvaćenim poplavom na dan 26. svibnja 2014. godine, Agencija za plaćanja preklopila je podatke sa satelitskim snimkama ARKOD-parcela te ih uparila s poljoprivrednim kulturama koje su poljoprivrednici prijavili u svom godišnjem zahtjevu za izravnu potporu ove godine, kao i cijenom repromaterijala pojedinačnih kultura dobivenih od Savjetodavne službe. Nakon provedene analize utvrđeno je da se naknada štete odnosi na ukupno 3.577 hektara poljoprivrednih površina u tri županije koje obrađuje ukupno 598 poljoprivrednih gospodarstava, a kojima je Agencija isplatila ukupno 9.343.407,93 kuna.

 

>> Poplavljeni koji će kuće sami obnavljati dobit će 40.000 ili 70.000 kuna

Komentara 1

Avatar Nexus
Nexus
16:51 09.10.2014.

Transparentno i posteno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije