Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOKOV OPTUŽENIK

Milotić smijenjen s mjesta ravnatelja NP Brijuni, bio je duže nego dopušta zakon

Nacionalni park Brijuni
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/2
23.11.2022.
u 15:09

U Zakonu o javnim ustanovama stoji da mandat vršitelja dužnosti može trajati maksimalno godinu dana, no javni natječaj za imenovanje novog ravnatelja nije raspisan.

Marno Milotić, v. d. ravnatelja NP-a Brijuni i Uskokov optuženik, smijenjen je s položaja više od godinu dana nakon što je bio na toj dužnosti, a da nije raspisan novi natječaj, neslužbeno doznaje Dnevnik.hr. Inače, protiv Milotića se vodi kazneni postupak na Županijskom sudu u Osijeku gdje ga se tereti za zlouporabu položaja ovlasti i trgovinu utjecajem.

Iz službe za odnose s javnošću NP-a Brijuni kratko su odgovorili da ustanova "nije odgovorna za imenovanje ravnatelja" te su uputili novinare na nadležno Ministarstvo gospodarstva.

Milotić je imenovan vršiteljem dužnosti nakon što je bio ravnatelj te ustanove do 3. listopada prošle godine, kada mu je istekao mandat. Kao v. d. ostao je raditi isti posao više od godinu dana, a da za mjesto ravnatelja nije raspisan novi natječaj.

U Zakonu o javnim ustanovama stoji da mandat vršitelja dužnosti može trajati maksimalno godinu dana, no javni natječaj za imenovanje novog ravnatelja nije raspisan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije