Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMAO I KOKAIN

Reketario Zadranina pa uletio u policijsku klopku. Pao i SMS pomagač

Aplikacije poruke na mobitelu i lažni sms
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/2
23.11.2022.
u 14:56

Protiv 36-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatskih državljanina u dobi od 36 i 38 godina koje se sumnjiči za kazneno djelo iznuda počinjenog na štetu 41-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Nakon prikupljenih saznanja kako oštećenog od kraja rujna ove godine na mobitel kontaktira nepoznata osoba koja uz ozbiljne prijetnje od njega iznuđuje novac na osnovu nepostojećeg dugovanja, policijski službenici proveli su prikrivenu policijsku radnju te su 19. studenog u poslijepodnevnim satima na području Zadra, prilikom primopredaje novca, uhitili 36-godišnjaka, kod kojeg je pronađeno i oko 2 grama kokaina.

Nadalje, policijski službenici su uhitili 38-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči da je u namjeri stjecanja znatne protupravne imovinske koristi, putem SMS poruka prijetio i iznuđivao novac od oštećenog. U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te osobnog vozila osumnjičenih. 
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv oba osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Iznuda, te su predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Protiv 36-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja - istakli su iz zadarake policije.

>> VIDEO Voda u Splitu je zamućena, preporučuje se prokuhavanje kao mjera predostrožnosti


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije